RYŻ

Winiary Risotto grzybowo-parmezanowe 215 g

Nazwa: Winiary Risotto grzybowo-parmezanowe 215 g

Ilość: 215 g

Cena 6,94 zł

Cena za kilogram 32,28 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

6,94 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta NESTLÉ POLSKA S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Ryż: Może zawierać gluten, seler.
Sos grzyby i parmezan: Może zawierać: jaja, soję, seler, gorczycę.
Składniki Ryż: ryż biały Carnaroli
Sos grzyby i parmezan: sól, suszone grzyby 18,0% (pieczarka, borowik), skrobia kukurydziana, śmietanka w proszku (z mleka), mąka pszenna, zagęszczony sok z pieczarki 7,9%, ser w proszku (z mleka) 4,6% (w tym parmezan 3,7%), suszony czosnek 3,2%, aromaty, liść pietruszki, olej słonecznikowy, przyprawy (pieprz czarny, kurkuma, liść laurowy), ekstrakt drożdży, serwataka w proszku (z mleka)
O produkcie Risotto grzybowo-parmezanowe to danie na bazie ryżu Carnaroli z pysznym grzybowo-parmezanowym sosem

Ryż Carnaroli
Nazywany we Włoszech królem ryżu do risotto. Jego okrągłe ziarenka tworzą kremową konsystencję dania, pozostając w środku al dente.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny NESTLÉ POLSKA S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa

Warto porozmawiać
www.winiary.pl
800 16 16 66
Przygotowanie i stosowanie Lista zakupów:
mała cebula (50 g)
łyżka masła (25 g)
200 g filetu z kurczaka

Łatwo przygotujesz:

30 min

1. Cebulę pokrój w drobną kostkę, a następnie zeszklij ją w garnku na niewielkiej ilości oleju. Dodaj ryż do garnka i smaż razem z cebulą przez 30 sekund, cały czas mieszając.
2. Wlej do garnka 700 ml zimnej wody oraz dodaj zawartość saszetki z sosem, dobrze wymieszaj i zagotuj.
3. Gotuj na średnim ogniu przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie zdejmij z ognia, dodaj masło, dobrze wymieszaj i odczekaj 5 minut.
4. Filet z kurczaka pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni na złocisty kolor. Risotto podawaj z podsmażonym kurczakiem.
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Ryż Carnaroli z sosem z grzybami i parmezanem.
Wartości odżywcze W 100 g
Jeśli spożyjesz porcję: ¼ przygotowanego dania W 1 porcji (297 g)
% RWS* w porcji
Wartość energetyczna : 408 kJ
1214 kJ
14%
Wartość energetyczna : 97 kcal
288 kcal
14%
Tłuszcz : 2,3 g
6,7 g
10%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,3 g
4,0 g
20%
Węglowodany : 13,7 g
40,9 g
16%
w tym cukry : 0,2 g
0,7 g
1%
Błonnik : 0,6 g
1,8 g
-
Białko : 5,0 g
15,0 g
30%
Sól : 0,47 g
1,4 g
23%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:


Opakowanie zawiera 4 porcje.:


Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.:
Przepisy Lista zakupów:
mała cebula (50 g)
łyżka masła (25 g)
200 g filetu z kurczaka

Łatwo przygotujesz:

30 min

1. Cebulę pokrój w drobną kostkę, a następnie zeszklij ją w garnku na niewielkiej ilości oleju. Dodaj ryż do garnka i smaż razem z cebulą przez 30 sekund, cały czas mieszając.
2. Wlej do garnka 700 ml zimnej wody oraz dodaj zawartość saszetki z sosem, dobrze wymieszaj i zagotuj.
3. Gotuj na średnim ogniu przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie zdejmij z ognia, dodaj masło, dobrze wymieszaj i odczekaj 5 minut.
4. Filet z kurczaka pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni na złocisty kolor. Risotto podawaj z podsmażonym kurczakiem.

Opis produktu

Winiary Risotto grzybowo-parmezanowe 215 g
Przepis na idealne risotto zaczyna się od idealnego ryżu. Dlatego w Risotto Winiary, znajdziesz ten najlepszy - ryż Carnaroli, często nazywany królem włoskiego ryżu. W połączeniu z pysznym sosem samodzielnie stworzysz cudownie kremowe risotto w zaciszu własnej kuchni. Risotto, czyli danie ze specjalnej odmiany ryżu o okrągłych ziarenkach z pysznym sosem, przygotujesz w zaledwie kilku prostych krokach, które nie zajmą więcej niż 30 minut. To doskonały pomysł na pyszne danie dla całej rodziny - z jednego opakowania przyrządzisz 4 porcje aromatycznego dania. Grzybowo-parmezanowe risotto Winiary to starannie dobrana kompozycja łagodnych pieczarek, szlachetnych borowików, wyrazistego parmezanu, pełnych aromatu ziół i przypraw oraz specjalnego włoskiego ryżu Carnaroli. To wyjątkowe połączenie tworzy wyśmienite danie zamknięte w delikatnej kremowej konsystencji Dlaczego Risotto Winiary to dobry wybór? - Risotto możesz przygotować w domu w kilku krokach - Specjalny ryż Carnaroli, który zapewnia w połączeniu z dobranym sosem kremową konsystencję - Zbilansowany i smaczny posiłek dla całej rodziny - Prosty skład

30 inne produkty w tej samej kategorii: