Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Podravka Ryż do sushi 200 g
Ilość: 200 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Podravka - Lagris a.s. Dolní Lhota 39 763 23 Česka Czech Republic |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Może zawierać Jaja: Może zawierać Mleko: Może zawierać Soja: Może zawierać PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ GLUTEN, MLEKO, JAJA ORAZ SOJĘ. |
Składniki | ryż okrągłoziarnisty (Oryza sativa L.) |
O produkcie | Tradycyjny ryż ze wschodniej Azji do przyrządzania sushi Historia sushi ma swój początek w południowo wschodniej Azji. Pierwotnie było to danie pracowników portu, którzy zajmowali się rozładowywaniem kutrów rybackich powracających z połowów. Do pracy jako posiłek przynosili sobie wyłącznie suchy ryż. Czasami podczas rozładunku ryb kroili kawałki surowego mięsa, które razem z ryżem zawijali w liście palmowe, przez co uzyskiwali pożywny posiłek. Tak powstało pierwsze sushi, do którego z czasem zaczęto dodawać także inne składniki. |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Podravka Polska Sp. z o.o. ul. Cypryjska 72 02-761 Warszawa www.podravka.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Gotować we wrzątku - Od temperatury otoczenia 1. Ryż dokładnie opłukać w wodzie (czynność powtórzyć kilka razy, aż woda będzie przejrzysta), a następnie włożyć do garnka z zimną wodą (na 1 szklankę ryżu 1 szklanka wody). Wodę osolić według uznania. 2. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez ok. 15 minut. 3. Garnek zdjąć z ognia i pozostawić na ok. 5 minut. Ryż odcedzić i użyć go do dalszego przygotowania sushi. |
Adres dystrybutora | Podravka Polska Sp. z o.o. ul. Cypryjska 72 02-761 Warszawa |
Kraj pochodzenia | ITA - Włochy |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Ryż do sushi |
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: Wartość energetyczna: : 1463 kJ/345 kcal Tłuszcz: : 0,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: : <0,1 g Węglowodany: : 80 g w tym cukry: : 0,3 g Błonnik: : 0,3 g Białko:: 5,6 g Sól: : <0,01 g |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Gotować we wrzątku Od temperatury otoczenia 1. Ryż dokładnie opłukać w wodzie (czynność powtórzyć kilka razy, aż woda będzie przejrzysta), a następnie włożyć do garnka z zimną wodą (na 1 szklankę ryżu 1 szklanka wody). Wodę osolić według uznania. 2. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez ok. 15 minut. 3. Garnek zdjąć z ognia i pozostawić na ok. 5 minut. Ryż odcedzić i użyć go do dalszego przygotowania sushi. |
Przepisy | Sushi Składniki na 4 porcje: 200 g ryżu do sushi, 15 ml octu ryżowego (sushi su), 2 liście sushi nori, 3 paluszki surimi, 2 plastry wędzonego łososia, 1 ogórek, 2 dojrzałe awokado, wasabi (japoński chrzan), sos sojowy, marynowany imbir w plastrach, mata bambusowa. Sposób przygotowania: Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wymieszać z octem ryżowym (ziarna ryżu sklejają się ze sobą) tak, aby uzyskać jednolitą substancję. Plastry wędzonego łososia pokroić wzdłuż na mniejsze kawałki. Ogórek i awokado obrać ze skórki i pokroić w słupki. Na rozwiniętej macie rozłożyć arkusz wodorostów, a następnie na 2/3 jego powierzchni położyć ryż (pozostałą część zostawić pustą). Aby ułatwić sobie pracę z ryżem, najlepiej zmoczyć ręce wodą. Na środku powierzchni pokrytej ryżem ułożyć pozostałe składniki, a następnie całość mocno zrolować za pomocą maty bambusowej. Dla trwalszego sklejenia rolki powierzchnię wodorostów bez ryżu można delikatnie zwilżyć wodą. Ostrym i mokrym nożem pokroić rolkę na małe kawałki. Podawać z sosem sojowym i odrobiną wasabi, a także z marynowanym imbirem. |
400 g
200 g
400 g
400 g
400 g
400 g
1.00 kg
1.00 kg
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
1.00 kg
1.00 kg
400 g
500 g
400 g
300 g
200 g
400 g
400 g
400 g
500 g