RYŻ

Podravka Ryż do sushi 200 g

Podravka Ryż do sushi 200 g Zobacz większe

Nazwa: Podravka Ryż do sushi 200 g

Ilość: 200 g

Cena 3,39 zł

Cena za kilogram 16,95 zł

3,39 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Podravka - Lagris a.s.
Dolní Lhota 39
763 23 Česka Czech Republic
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Składniki ryż okrągłoziarnisty (Oryza sativa L.)
O produkcie Tradycyjny ryż ze wschodniej Azji do przyrządzania sushi

Historia sushi ma swój początek w południowo wschodniej Azji. Pierwotnie było to danie pracowników portu, którzy zajmowali się rozładowywaniem kutrów rybackich powracających z połowów. Do pracy jako posiłek przynosili sobie wyłącznie suchy ryż. Czasami podczas rozładunku ryb kroili kawałki surowego mięsa, które razem z ryżem zawijali w liście palmowe, przez co uzyskiwali pożywny posiłek. Tak powstało pierwsze sushi, do którego z czasem zaczęto dodawać także inne składniki.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72
02-761 Warszawa
www.podravka.pl
Przygotowanie i stosowanie Gotować we wrzątku - Od temperatury otoczenia

1. Ryż dokładnie opłukać w wodzie (czynność powtórzyć kilka razy, aż woda będzie przejrzysta), a następnie włożyć do garnka z zimną wodą (na 1 szklankę ryżu 1 szklanka wody). Wodę osolić według uznania.
2. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez ok. 15 minut.
3. Garnek zdjąć z ognia i pozostawić na ok. 5 minut. Ryż odcedzić i użyć go do dalszego przygotowania sushi.
Adres dystrybutora Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72
02-761 Warszawa
Kraj pochodzenia ITA - Włochy
Nazwa produktu uregulowana prawnie Ryż do sushi
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: w 100 g produktu:

Wartość energetyczna: 1463 kJ/345 kcal /
Tłuszcz: 0,4 g /
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g /
Węglowodany: 80 g /
w tym cukry: 0,3 g /
Błonnik: 0,3 g /
Białko:5,6 g /
Sól: <0,01 g /

Opis produktu

Tradycyjny ryż ze wschodniej Azji do przyrządzania sushi Historia sushi ma swój początek w południowo wschodniej Azji. Pierwotnie było to danie pracowników portu, którzy zajmowali się rozładowywaniem kutrów rybackich powracających z połowów. Do pracy jako posiłek przynosili sobie wyłącznie suchy ryż. Czasami podczas rozładunku ryb kroili kawałki surowego mięsa, które razem z ryżem zawijali w liście palmowe, przez co uzyskiwali pożywny posiłek. Tak powstało pierwsze sushi, do którego z czasem zaczęto dodawać także inne składniki.

30 inne produkty w tej samej kategorii: