Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
Przy kwocie poniżej 200PLN możesz skorzystać z usług premium
![]() |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Sobota 2021-01-23 |
08:30-10:30![]() |
10:30-12:30![]() |
12:30-15:00![]() |
|||
Poniedziałek 2021-01-25 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Wtorek 2021-01-26 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Środa 2021-01-27 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Czwartek 2021-01-28 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Piątek 2021-01-29 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Sobota 2021-01-23 |
08:30-10:30![]() |
10:30-12:30![]() |
12:30-14:30![]() |
|||
Poniedziałek 2021-01-25 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Wtorek 2021-01-26 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Środa 2021-01-27 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Czwartek 2021-01-28 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Piątek 2021-01-29 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Sobota 2021-01-23 |
10:30-12:30![]() |
|||||
Poniedziałek 2021-01-25 |
![]() |
![]() |
||||
Wtorek 2021-01-26 |
![]() |
![]() |
||||
Środa 2021-01-27 |
![]() |
![]() |
||||
Czwartek 2021-01-28 |
![]() |
![]() |
||||
Piątek 2021-01-29 |
![]() |
![]() |
||||
![]() ![]() |
Nazwa: Podravka Ryż do sushi 200 g
Ilość: 200 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Podravka - Lagris a.s. Dolní Lhota 39 763 23 Česka Czech Republic |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Może zawierać Jaja: Może zawierać Mleko: Może zawierać Soja: Może zawierać |
Składniki | ryż okrągłoziarnisty (Oryza sativa L.) |
O produkcie | Tradycyjny ryż ze wschodniej Azji do przyrządzania sushi Historia sushi ma swój początek w południowo wschodniej Azji. Pierwotnie było to danie pracowników portu, którzy zajmowali się rozładowywaniem kutrów rybackich powracających z połowów. Do pracy jako posiłek przynosili sobie wyłącznie suchy ryż. Czasami podczas rozładunku ryb kroili kawałki surowego mięsa, które razem z ryżem zawijali w liście palmowe, przez co uzyskiwali pożywny posiłek. Tak powstało pierwsze sushi, do którego z czasem zaczęto dodawać także inne składniki. |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Podravka Polska Sp. z o.o. ul. Cypryjska 72 02-761 Warszawa www.podravka.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Gotować we wrzątku - Od temperatury otoczenia 1. Ryż dokładnie opłukać w wodzie (czynność powtórzyć kilka razy, aż woda będzie przejrzysta), a następnie włożyć do garnka z zimną wodą (na 1 szklankę ryżu 1 szklanka wody). Wodę osolić według uznania. 2. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez ok. 15 minut. 3. Garnek zdjąć z ognia i pozostawić na ok. 5 minut. Ryż odcedzić i użyć go do dalszego przygotowania sushi. |
Adres dystrybutora | Podravka Polska Sp. z o.o. ul. Cypryjska 72 02-761 Warszawa |
Kraj pochodzenia | ITA - Włochy |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Ryż do sushi |
Wartości odżywcze | Wartości odżywcze: w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1463 kJ/345 kcal / Tłuszcz: 0,4 g / w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g / Węglowodany: 80 g / w tym cukry: 0,3 g / Błonnik: 0,3 g / Białko:5,6 g / Sól: <0,01 g / |
300 g
1.00 kg
250 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
1.00 kg
1.00 kg
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
500 g
400 g
300 g
400 g
250 g
320 g
320 g
320 g
215 g