Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Riso Scotti Ryż Carnaroli 500 g
Ilość: 500 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Wyprodukowano przez: Riso Scotti S.p.A, 27100 Pavia, via Angello Scotti, 2 Włochy W zakładzie: Pavia Via Angello Scotti, 2/A, Włochy |
Przechowywanie | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. |
Adres zwrotny | Index Food Sp. z o.o. Sp. k., ul. Jana III Sobieskiego 98, 62-030 Luboń, www.indexfood.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Czas gotowania: 16-18 min |
Adres dystrybutora | Index Food Sp. z o.o. Sp. k., ul. Jana III Sobieskiego 98, 62-030 Luboń, www.indexfood.pl |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Włoski ryż do risotto. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna: 1478 kJ/348 kcal Tłuszcz: 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany: 76 g w tym cukry: 0,5 g Błonnik: 0,7 g Białko: 7,2 g Sól: 0,002 g |
Przepisy | Wypróbuj przepis Sofii z Florencji na Risotto ai Funghi Porcini (z borowikami). Na 2 porcje: 1) Zeszklij pół drobno pokrojonej cebuli z ząbkiem czosnku. Dodaj 200 g borowików, dopraw i gotuj 10 min. 2) Dodaj 160 g ryżu Carnaroli i zamieszaj. Dodaj pół kieliszka białego, wytrawnego wina i przemieszaj. 3) Dolej po trochu 500 ml bulionu i mieszaj aż wszystkie dodatki go wchłoną, a ryż będzie al dente (16-18 min). 4) Aby risotto było bardziej kremowe dodaj łyżkę masła oraz garść tartego sera Parmigiano Reggiano. |
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
1.00 kg
1.00 kg
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
1.00 kg
1.00 kg
400 g
500 g
300 g
400 g
200 g
400 g
400 g
400 g
500 g
400 g