SERKI HOMOGENIZOWANE

Danone Danio Serek homogenizowany z czekoladą 220 g

Danone Danio Serek homogenizowany z czekoladą 220 g Zobacz większe

Nazwa: Danone Danio Serek homogenizowany z czekoladą 220 g

Ilość: 220 g

Cena 3,29 zł

Cena za kilogram 14,95 zł

3,29 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Danone sp. z o.o.
ul. Redutowa 9/23
01-103 Warszawa
Infolinia 801 33 11 33
www.danone.pl
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Składniki twaróg odtłuszczony
śmietanka
cukier
woda
kawałki czekolady 1,8%
skrobia modyfikowana
koncentrat soku z cytryny
żelatyna
aromaty
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze +2°C do +6°C.
Adres zwrotny Danone sp. z o.o.
ul. Redutowa 9/23
01-103 Warszawa
Infolinia 801 33 11 33
www.danone.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Serek homogenizowany z czekoladą
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: 100 g / 220 g / %* / 220 g /
Energia494 kJ / 118 kcal / 1087 kJ / 259 kcal / 13% /
Tłuszcz4,4 g / 9,7 g / 14% /
w tym kwasy nasycone2,8 g / 6,2 g / 31% /
Węglowodany14,1 g / 30,9 g / 12% /
w tym cukry13,2 g / 29,1 g / 32% /
Błonnik0,26 g / 0,57 g / - /
Białko5,3 g / 11,6 g / 23% /
Sól0,09 g / 0,20 g / 3% /
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Kubek zawiera 1 porcję produktu równą 220 g.

Opis produktu

W Danio chcemy tworzyć smaki, dzięki którym Twoja przekąska będzie po prostu tak pyszna, że nawet w intensywny dzień zatrzymasz dzięki niej czas choć na chwilę. Dbamy o to, by do naszych serków trafiały dodatki, które lubisz najbardziej. I właśnie dlatego wymyśliliśmy serek z kawałkami chrupiącej czekolady dla tych, którzy nie wyobrażają sobie życia bez słodyczy. Też go skosztuj! O tym, jak Krzysztof Kolumb pokonał Małego Głoda Właściwie to jak powstaje czekolada? Skąd biorą się te jej słodkie (i te odrobinę mniej) tabliczki? Sprawdźmy! By się tego dowiedzieć, musimy podróżować w czasie i przestrzeni, nawet ponad dwa tysiące lat wstecz i aż do krain Azteków i Majów, którzy jako pierwsi zaczęli przetwarzać nasiona kakaowca. Dla nich mikstury na bazie ziaren kakaowca były napojami bogów. A kto sprowadził kakao do Europy? Właśnie Krzysztof Kolumb. Nie od razu jednak zyskało tylu miłośników, ilu ma dziś. Początkowo nie wiedziano nawet, jak przetwarzać nasiona kakaowca. Dziś czekolada powstaje z miazgi kakaowej (czyli produktu kruszenia i mieszania ziaren), tłuszczu kakaowego i cukru, a także mleka i innych dodatków. To właśnie takie kawałki trafiły do Danio z czekoladą. A gdyby tak połączyć serek homogenizowany z kawałkami czekolady? … pomyśleliśmy, a potem postanowiliśmy zabrać Danio do fabryki czekolady i dokonać fuzji. Zestawiliśmy łagodny smak serka homogenizowanego oraz kawałków czekolady. Jak w lodach o smaku straciatella! Taka para pomaga Ci zwalczyć Małego Głoda! Danio z pokruszoną czekoladą kupisz w opakowaniu 130 g i w czteropaku. Uznaliśmy, że jest zbyt smaczne, być chciał się z kimkolwiek nim podzielić, dlatego nie przewidzieliśmy większych porcji. Marzy Ci się też inna tak pyszna przekąska na drugie śniadanie lub przegryzkę w szkole lub pracy? Sprawdź m.in Danio klasyczne o smaku waniliowym, truskawkowe Danio na wynos czy też sezonowe Danio porzeczkowe! U nas każdy znajdzie coś dla siebie!

30 inne produkty w tej samej kategorii: