Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Arla Apetina Ser wiórkowany Red Cheddar 200 g
Ilość: 200 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Arla Foods S.A., ul. Dworcowa 27, 78-220 Tychowo; www.arla.pl |
Zalecenia dla alergików | Mleko: Zawiera |
Składniki | mleko pasteryzowane skrobia ziemniaczana (zapobiega sklejaniu się wiórek) sól kultury bakterii kwasu mlekowego enzym koagulujący: podpuszczka mikrobiologiczna barwnik: beta-karoten |
Przechowywanie | Przechowywać w temperaturze +2-+8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu pięciu dni. |
Adres zwrotny | Arla Foods S.A., ul. Dworcowa 27, 78-220 Tychowo; www.arla.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Zapiekanka ziemniaczana z cukinią i pomidorami koktajlowymi z serem Apetina Red Cheddar Składnik (4 porcje): 1 pęczek cebuli dymki 1 ząbek czosnku 80 g masła 150 ml białego wina 50 ml mleka 250 ml śmietany 750 g średniej wielkości ugotowanych ziemniaków 200 g cukinii 100 g pomidorów koktajlowych Sól Świeżo zmielony pieprz biały 1 opakowanie sera Apetina Red Cheddar Wskazówki: 1. Rozgrzać piekarnik do 180°C (170°C piekarnik z termoobiegiem) i nasmarować naczynie żaroodporne 20 g masła. 2. Cebulę dymkę i czosnek drobno posiekać, a ziemniaki i cukinię pokroić na cienkie plasterki. Pokroić pomidory koktajlowe w plasterki. 3. Cebulę dymkę i czosnek poddusić przez 2-3 minuty w garnku z dodatkiem 30 g masła. Zalać winem i doprowadzić do wrzenia, następnie dodać mleko i śmietanę, a całość ponownie doprowadzić do wrzenia. Dodać ziemniaki oraz cukinię i ponownie doprowadzić do wrzenia, następnie zdjąć z ognia. Wymieszać z pomidorami koktajlowymi i przyprawić do smaku solą i pieprzem. 4. Wlać wszystko do naczynia żaroodpornego, posypać serem Apetina Red Cheddar i dodać pozostałą ilość masła, a następnie piec w piekarniku przez 35-40 minut na środkowym ruszcie. |
Kraj pochodzenia | Dania |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Ser Red Cheddar, wiórkowany, pełnotłusty, dojrzewający. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1736 kJ/418 kcal Tłuszcz: 34 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21 g Węglowodany: 2,3 g w tym cukry: 0,1 g Białko: 25 g Sól: 1,8 g |
150 g
150 g
150 g
100 g
150 g
100 g
100 g
40 g
40 g
100 g
40 g
100 g
200 g