SÓL

Prymat Sól czosnkowa drobnoziarnista 40 g

Prymat Sól czosnkowa drobnoziarnista 40 g Zobacz większe

Nazwa: Prymat Sól czosnkowa drobnoziarnista 40 g

Ilość: 40 g

Cena 2,77 zł

Cena za kilogram 69,25 zł

2,77 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Dodatki Nie zawiera: Dodatek MSG
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Składniki sól (87 %)
czosnek (11,7 %)
ekstrakt czosnku
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Sól czosnkowa drobnoziarnista - suszona mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 179 kJ / 42 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 7,6 g
w tym cukry: 2,5 g
Białko: 2,3 g
Sól: 84,6 g
Przepisy Marynowana polędwica wołowa
4 porcje, 45 min

Składniki:
- 600 g polędwicy wołowej,
- 1/2 szklanki oleju rzepakowego,
- 1 łyżka Musztardy rosyjskiej Prymat,
- 1 łyżka miodu wielokwiatowego,
- 4 łyżki Przyprawy do wołowiny Prymat,
- 2 łyżki sosu sojowego,
- 200 g mrożonych borowików,
- 1 cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki masła,
- 1 łyżka Natki pietruszki suszonej Prymat,
- 2 łyżki białego wytrawnego wina,
- 4 gałązki świeżego tymianku,
- do smaku: Sól czosnkowa, Pieprz czarny Prymat.

Sposób przygotowania:
Przygotować marynatę, łącząc ze sobą olej, musztardę, miód, przyprawę do wołowiny i sos sojowy. Oczyszczoną i pokrojoną na medaliony polędwicę zamarynować i odstawić do lodówki na ok. 6 godzin. Rozmrożone grzyby pokroić na mniejsze części, cebulę w kostkę, a czosnek w plastry. Na rozgrzanym oleju podsmażyć grzyby z cebulą i czosnkiem. Podlać winem, dodać masło i tymianek. Następnie dodać natkę pietruszki, sok z cytryny i doprawić do smaku solą czosnkową i pieprzem. Na patelni grillowej usmażyć polędwicę tak, aby w środku pozostała krwista. Pod koniec pieczenia podlać mięso pozostałą marynatą. Polędwiczki podawać z aromatycznymi grzybami.

Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl

Opis produktu

Prymat Sól czosnkowa drobnoziarnista 40 g
Warto wiedzieć: Sól czosnkowa to popularne w kuchni połączenie czosnkowego i słonego smaku. Pozwala w łatwy i szybki sposób podkreślić smak potraw, szczególnie duszonych dań mięsnych i warzywnych. Pasuje do: - mięs: duszonych, smażonych, grillowanych i pieczonych - ryb - dań warzywnych Nietypowe zastosowanie: Pasuje do dań kuchni hiszpańskiej, a także owoców morza, jak krewetki, kalmary czy przegrzebki.

30 inne produkty w tej samej kategorii: