SOSY GOTOWE

Winiary Sos pieczeniowy ciemny 160 g

Nazwa: Winiary Sos pieczeniowy ciemny 160 g

Ilość: 160 g

Cena 6,47 zł

Cena za kilogram 40,44 zł

6,47 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać



Może zawierać: seler.
Składniki baza sosu 51,2 % (woda*, sól morska*, tłuszcz wołowy* 8,1 %, aromaty, koncentrat pomidorowy* 5,9 %, warzywa 4,9 % (cebula*, czosnek*), ekstrakt drożdży, skrobia kukurydziana, sól, zagęszczony sok z cytryny*, przyprawy*, zagęszczony ekstrakt mięsa wołowego 0,2 %)
skrobia kukurydziana
woda*
cukier*
*naturalne składniki
Przechowywanie Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 2 tygodnie.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Przygotowanie i stosowanie Przed użyciem wymieszaj.

Zawsze używaj czystej łyżki.
Kraj pochodzenia Niemcy
Nazwa produktu uregulowana prawnie Sos pieczeniowy ciemny.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100 ml
Wartość energetyczna:: 151 kJ / 36 kcal
Tłuszcz:: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:: 0,5 g
Węglowodany:: 5,7 g
w tym cukry:: 2,1 g
Błonnik:: 0,1 g
Białko:: 0,4 g
Sól:: 1,3 g
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).:
Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować
Od temperatury otoczenia
Sposób użycia (dla 4 porcji sosu): Do rondelka dodaj 45 g sosu (2 czubate łyżki), wlej 300 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj. Zagotuj często mieszając, gotuj na średnim ogniu przez 4 minuty.
Jeśli sos jest za gęsty, dodaj odrobinę wody i ponownie doprowadź do wrzenia. Jeśli sos będzie za rzadki wydłuż czas gotowania (wrzenia), aby sos się zredukował. Zawartość słoika wystarczy na 3-4 użycia, czyli około 14 porcji.

Opis produktu

Winiary Sos pieczeniowy ciemny 160 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: