Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-04-10 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Czwartek 2024-04-11 |
||||||
Piątek 2024-04-12 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-15 |
||||||
Wtorek 2024-04-16 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-04-10 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Czwartek 2024-04-11 |
||||||
Piątek 2024-04-12 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-15 |
||||||
Wtorek 2024-04-16 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-04-10 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Czwartek 2024-04-11 |
||||||
Piątek 2024-04-12 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-15 |
||||||
Wtorek 2024-04-16 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Podravka Włoski sos pomidorowy z kaparami i oregano 500 g
Ilość: 500 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Wyprodukowano dla Podravki przez: Columbus S.r.l. Strada Barghetto 9A IT - 43123 Martorano (Parma) Włochy |
Dodatki | Nie zawiera: konserwanty |
Składniki | drobno krojone pomidory (96%) kapary (1,5%) oliwa (1%) cukier cebula czosnek sól kuchenna oregano (0,15%) chili |
Przechowywanie | Po otwarciu przechowywać w lodówce do trzech dni. |
Adres zwrotny | Podravka Polska Sp. z o.o. ul. Cypryjska 72 02-761 Warszawa |
Przygotowanie i stosowanie | Sposób przygotowania Zawartość opakowania przelać do odpowiedniego naczynia i gotować na małym ogniu przez ok. 5 -1 0 minut. Przygotowanym sosem możemy polać makaron, ryż, kopytka, pyzy. Idealnie nadaje się zarówno do potraw mięsnych, jak i warzywnych. Propozycja serwowania Pizza: sos nakładać bezpośrednio na ciasto, potem dodać według uznania ser oraz inne dodatki. Sos idealnie nadaje się także do gotowej pizzy zamiast ketchupu. Zimny sos lub dip: schłodzić, dodać według uznania przyprawy np.: Vegetę Natur lub majeranek oraz inne składniki, jak koperek czy papryczkę. Podawać jako dip do warzyw, chipsów oraz tacos, jako dodatek do dań z grilla, mięs, do bruschetty lub innych zapiekanek. |
Adres dystrybutora | Podravka Polska Sp. z o.o. ul. Cypryjska 72 02-761 Warszawa |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Pasteryzowany Włoski sos pomidorowy z kaparami i oregano. |
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: Wartość energetyczna : 157 kJ/37 kcal Tłuszcz : 1,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,2 g Węglowodany : 4,7 g w tym cukry : 3,8 g Białko : 1,5 g Sól : 0,675 g |
Przepisy | Ryba pieczona w sosie włoskim Liczba porcji: 4 Czas przygotowania: ok. 40 minut 500 g filetów z ryby morskiej np. dorsz lub dorada 500 g Włoskiego Sosu Pomidorowego Podravka 100 g startego ser mozzarella 2 cebule 1 pomarańcza 1 łyżka kaparów Vegeta Natur oliwa z oliwek Przygotowanie: 1. Cebulę drobno posiekać, a następnie zrumienić na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek. Wlać Włoski Sos Pomidorowy Podravka i całość wymieszać. 2. Filety z ryby oprószyć Vegetą Natur i skropić świeżo wyciśniętym sokiem z pomarańczy. 3. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą i wlać sos pomidorowy z cebulą. Na wierzch ułożyć rybę i posypać mozzarellą oraz kaparami. 4. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok 20-30 min. 5. Podawać na ciepło z proponowanymi dodatkami. Kulinarna wskazówka: Danie podawać najlepiej z opiekanymi ziemniakami przyprawionymi Vegetą Natur do dań z ziemniaków i świeżym rozmarynem. |
500 g
500 g
500 g
500 g
500 g
500 g
500 g
190 g
190 g
190 g
190 g
190 g
190 g
190 g
500 g
400 g
400 g
400 g
400 g
500 g
500 g
190 g
190 g
190 g
180 g
450 g