SOSY GOTOWE

Podravka Włoski sos pomidorowy z kaparami i oregano 500 g

Nazwa: Podravka Włoski sos pomidorowy z kaparami i oregano 500 g

Ilość: 500 g

Cena 6,66 zł

Cena za kilogram 13,32 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

6,66 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Wyprodukowano dla Podravki
przez:
Columbus S.r.l.
Strada Barghetto 9A
IT - 43123 Martorano (Parma)
Włochy
Dodatki Nie zawiera: konserwanty
Składniki drobno krojone pomidory (96%)
kapary (1,5%)
oliwa (1%)
cukier
cebula
czosnek
sól kuchenna
oregano (0,15%)
chili
Przechowywanie Po otwarciu przechowywać w lodówce do trzech dni.
Adres zwrotny Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72
02-761 Warszawa
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania
Zawartość opakowania przelać do odpowiedniego naczynia i gotować na małym ogniu przez ok. 5 -1 0 minut.
Przygotowanym sosem możemy polać makaron, ryż, kopytka, pyzy. Idealnie nadaje się zarówno do potraw mięsnych, jak i warzywnych.

Propozycja serwowania
Pizza: sos nakładać bezpośrednio na ciasto, potem dodać według uznania ser oraz inne dodatki. Sos idealnie nadaje się także do gotowej pizzy zamiast ketchupu.
Zimny sos lub dip: schłodzić, dodać według uznania przyprawy np.: Vegetę Natur lub majeranek oraz inne składniki, jak koperek czy papryczkę. Podawać jako dip do warzyw, chipsów oraz tacos, jako dodatek do dań z grilla, mięs, do bruschetty lub innych zapiekanek.
Adres dystrybutora Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72
02-761 Warszawa
Kraj pochodzenia Włochy
Nazwa produktu uregulowana prawnie Pasteryzowany Włoski sos pomidorowy z kaparami i oregano.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna : 157 kJ/37 kcal
Tłuszcz : 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,2 g
Węglowodany : 4,7 g
w tym cukry : 3,8 g
Białko : 1,5 g
Sól : 0,675 g
Przepisy Ryba pieczona w sosie włoskim
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ok. 40 minut

500 g filetów z ryby morskiej np. dorsz lub dorada
500 g Włoskiego Sosu Pomidorowego Podravka
100 g startego ser mozzarella
2 cebule
1 pomarańcza
1 łyżka kaparów
Vegeta Natur
oliwa z oliwek

Przygotowanie:
1. Cebulę drobno posiekać, a następnie zrumienić na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek. Wlać Włoski Sos Pomidorowy Podravka i całość wymieszać.
2. Filety z ryby oprószyć Vegetą Natur i skropić świeżo wyciśniętym sokiem z pomarańczy.
3. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą i wlać sos pomidorowy z cebulą. Na wierzch ułożyć rybę i posypać mozzarellą oraz kaparami.
4. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok 20-30 min.
5. Podawać na ciepło z proponowanymi dodatkami.

Kulinarna wskazówka:
Danie podawać najlepiej z opiekanymi ziemniakami przyprawionymi Vegetą Natur do dań z ziemniaków i świeżym rozmarynem.

Opis produktu

Podravka Włoski sos pomidorowy z kaparami i oregano 500 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: