SOSY I DODATKI GRILLOWE

Prymat Przyprawa grill klasyczny 20 g

Prymat Przyprawa grill klasyczny 20 g Zobacz większe

Nazwa: Prymat Przyprawa grill klasyczny 20 g

Ilość: 20 g

Cena 1,66 zł

Cena za kilogram 83,00 zł

1,66 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Dodatki Nie zawiera: Dodatek MSG
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Składniki sól
papryka słodka
cebula
owoc kolendry
cukier
owoc jałowca
kminek
gorczyca biała
czosnek
rozmaryn
majeranek
natka pietruszki
chili
cząber
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Przyprawa Grill klasyczny - suszona mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna : 892 kJ / 214 kcal
Tłuszcz : 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,8 g
Węglowodany : 23 g
w tym cukry : 12 g
Białko : 7,7 g
Sól : 37,6 g
Przepisy Hamburgery z grilla
Składniki:
- 800 g antrykotu wołowego,
- 2 łyżki Cebuli suszonej Prymat,
- 1 łyżeczka sosu sojowego,
- łyżeczka octu balsamicznego,
- 1/2 opakowania przyprawy Grill klasyczny Prymat,
- 2-3 ząbki czosnku,
- 5 dużych pszennych bułek,
- Musztarda sarepska Prymat.

Przygotowanie:
Mięso zmielić z czosnkiem w maszynce. Dodać 3 łyżki musztardy, suszoną cebulę, sos sojowy, ocet balsamiczny oraz przyprawę Grill klasyczny. Wyrabiać przez kilka minut. Z mięsa uformować 5 płaskich kotletów, grillować po ok. 4-5 minut z każdej strony i odstawić na kilka minut. Bułki przeciąć na pół i podpiec chwilę na grillu. Spód bułek posmarować musztardą, położyć ulubione warzywa, mięso oraz przykryć górną połową bułek.

Więcej przepisów na:
www.DoradcaSmaku.pl

Warto wiedzieć
Marynując mięsa na grilla, pamiętaj, aby kawałki były jednakowej grubości. Wówczas będziesz mieć gwarancję, że marynata wchłonie się równomiernie we wszystkie kawałki.

Opis produktu

Prymat Przyprawa grill klasyczny 20 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: