SOSY INNE

Promocje

Blue Dragon Sos chiński 5 smaków 425 g

Obniżka! Blue Dragon Sos chiński 5 smaków 425 g Zobacz większe

Nazwa: Blue Dragon Sos chiński 5 smaków 425 g

Ilość: 425 g

PROMOCJA! 3,99 zł
do 2020-06-10

stara cena oszczędzasz
4,99 zł -1,00 zł
Cena za kilogram 9,39 zł

3,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta AB Foods Polska Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 2
67-100 Nowa Sól
Dodatki Sztuczne konserwanty: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Sezam: Zawiera
Soja: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Składniki woda
sos sojowy jasny [woda, sól, soja, prażona pszenica, cukier, alkohol]
cukier
skrobia modyfikowana kukurydziana
plastry pędów bambusa (3,5%)
grzyby mun (3,5%)
marchew
plastry czerwonej papryki
mielona cebula
olej rzepakowy
mieszanka przypraw pięć smaków (0,6%) [koper włoski, pieprz czarny, cynamon, goździki, kmin rzymski, anyż gwiaździsty]
sól
ekstrakt drożdżowy w paście [ekstrakt drożdżowy, sól]
olej sezamowy
biały ocet ryżowy
mielony czosnek
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
cebula dymka (0,15%)
Przechowywanie Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.

Wklęsłe wieczko gwarancją bezpieczeństwa produktu.
Adres zwrotny AB Foods Polska Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 2
67-100 Nowa Sól
www.bluedragon.pl
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania
1. Podgrzej olej na patelni, dodaj pokrojone w kostkę piersi kurczaka i smaż aż mięso się zarumieni (ok. 4 minut).
2. Dodaj sos Blue Dragon i podgrzewaj przez ok. 10 minut.
3. Podawaj z ryżem lub makaronem.

Sos możesz także podawać z samymi warzywami lub innymi rodzajami mięsa.
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Sos do gotowania w stylu chińskim z pędami bambusa, grzybami mun i aromatycznymi przyprawami.
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: Średnia wartość odżywcza w 100 g

Wartość energetyczna 301 kJ/72 kcal /
Tłuszcz 1,6 g /
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g /
Węglowodany 13,2 g /
w tym cukry 7,6 g /
Białko 0,8 g /
Sól 1,6 g /

Opis produktu

Wyjątkowy sos z pędami bambusa, grzybami mun i przyprawami: koprem włoskim, cynamonem, goździkami, kminem rzymskim i anyżem gwiaździstym. Pasuje zarówno do kurczaka, jak i samych warzyw. Najlepiej serwować z ryżem.