DO GOTOWANIA

Kucharek Barszcz biały 40 g

Kucharek Barszcz biały 40 g Zobacz większe

Nazwa: Kucharek Barszcz biały 40 g

Ilość: 40 g

Cena 1,79 zł

Cena za kilogram 44,75 zł

1,79 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Dodatki Barwniki: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać: jaja, soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Składniki mąka pszenna (55,9 %)
sól
cukier
mleko odtłuszczone w proszku (zawiera laktozę)
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe
warzywa suszone (4,7 %): cebula, czosnek
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
substancja zagęszczająca: guma celulozowa
majeranek
olej rzepakowy
pieprz czarny (0,3 %)
aromaty
aromaty dymu wędzarniczego
O produkcie Bez substancji konserwujących.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Przygotowanie i stosowanie Przygotuj klasyczny barszcz biały w 5 minut

Krok 1
Zawartość torebki (40 g) wsyp do 750 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj.

Krok 2
Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 minut na małym ogniu, mieszając. Opakowanie wystarcza na 3 porcje.

Życzymy smacznego!
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Barszcz biały w proszku.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 ml produktu po przygotowaniu:
Wartość energetyczna: 66 kJ / 16 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 2,8 g
w tym cukry: 0,5 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0,85 g
Przepisy Wypróbuj również barszcz biały:
z boczkiem i winem
Składniki:
- 100 g wędzonego boczku
- 30 ml białego wytrawnego wina
- 3 łyżki tartego chrzanu

Do przygotowanego Barszczu białego Kucharek dodaj chrzan i dokładnie wymieszaj. Następnie wlej białe wino i gotuj chwilę na małym ogniu. Pokrojony w kostkę boczek podsmaż i dodaj do zupy.

z kurkami i szynką parmeńską
Składniki:
- 3 plastry podsuszanej szynki surowej np. parmeńskiej
- 80 g kurek
- masło

Kurki podsmaż na maśle, dodaj do przygotowanego Barszczu białego Kucharek i zagotuj. Szynkę zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 190°C, żeby była chrupiąca (przez ok. 5 minut). Zupę rozlej do bulionówek i udekoruj chipsem z szynki.

z żeberkami i kiszoną kapustą
Składniki:
- 300 g wędzonych żeberek
- 200 g kiszonej kapusty

Do przygotowanego Barszczu białego Kucharek dodaj opłukaną w wodzie i pokrojoną kapustę oraz żeberka. Całość gotuj ok. 10 minut. Miękkie żeberka wyjmij, oddziel od kości, pokrój i ponownie dodaj do zupy.

Opis produktu

Kucharek Barszcz biały 40 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: