DO GOTOWANIA

Kucharek Żurek śląski 46 g

Kucharek Żurek śląski 46 g Zobacz większe

Nazwa: Kucharek Żurek śląski 46 g

Ilość: 46 g

Cena 1,19 zł

Cena za kilogram 25,87 zł

1,19 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Dodatki Barwniki: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Żyto: Zawiera
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: jaja, soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Składniki mąka żytnia (55,6 %)
sól
warzywa suszone (7,4 %): cebula, czosnek
mleko odtłuszczone w proszku (zawiera laktozę)
cukier
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
majeranek (1,5 %)
olej rzepakowy
aromaty
aromaty dymu wędzarniczego
O produkcie Bez dodatku substancji konserwujących.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Przygotowanie i stosowanie Przygotuj klasyczny żurek śląski w 5 minut

Krok 1
Zawartość torebki (46 g) wsyp do 750 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj.

Krok 2
Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 minut na małym ogniu, mieszając. Opakowanie wystarcza na 3 porcje.

Życzymy smacznego!
Nazwa produktu uregulowana prawnie Żurek w proszku.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 ml produktu po przygotowaniu:
Wartość energetyczna: 78 kJ / 18 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 3,5 g
w tym cukry: 0,7 g
Białko: 0,5 g
Sól: 1,0 g
Przepisy Wypróbuj również żurek:
z borowikami i parmezanem
Składniki:
- 100 g borowików
- 100 g sera parmezn
- 3 łyżki tartego chrzanu

Borowiki ugotuj i po ostygnięciu pokrój w paseczki. Do przygotowanego Żurku śląskiego Kucharek dodaj borowiki i chrzan, a następnie gotuj przez 5 minut. Zupę podawaj z tartym parmezanem.

z boczkiem i pieczarkami
Składniki:
- 150 g wędzonego boczku
- 70 g pieczarek masło

Obrane i pokrojone w plastry pieczarki podsmaż na maśle. Osobno podsmaż pokrojony w kostkę boczek. Tak przygotowane pieczarki i boczek dodaj do przygotowanego Żurku śląskiego Kucharek.

z bobem i porem
Składniki:
- 150 g bobu
- 1 por
- 150 g wędzonego boczku
Pokrojony w kostkę boczek podsmaż na patelni i wraz z poszatkowanym porem (tylko białą częścią) i ugotowanym wcześniej bobem dodaj do przygotowanego Żurku śląskiego Kucharek.

Opis produktu

Kucharek Żurek śląski 46 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: