DO GOTOWANIA

Kucharek Zupa grzybowa 42 g

Kucharek Zupa grzybowa 42 g Zobacz większe

Nazwa: Kucharek Zupa grzybowa 42 g

Ilość: 42 g

Cena 1,70 zł

Cena za kilogram 40,48 zł

1,70 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Dodatki Barwniki: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać: jaja, soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Składniki mąka pszenna
sól
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe
grzyby (2,7%): pieczarka, borowik
cebula (2,2%)
maltodekstryna
białka mleka (zawierają laktozę)
aromaty
natka pietruszki (0,5%)
olej rzepakowy
cukier palony
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Przygotowanie i stosowanie Przygotuj klasyczną zupę grzybową w 5 minut

Krok 1
Zawartość torebki (42 g) wsyp do 750 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj.

Krok 2
Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 minut na małym ogniu, mieszając.

Opakowanie wystarcza na 3 porcje.

Życzymy smacznego!
Nazwa produktu uregulowana prawnie Zupa grzybowa w proszku.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 ml produktu po przygotowaniu:
Wartość energetyczna: 69 kJ / 16 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g
Węglowodany : 3,0 g
w tym cukry : <0,5 g
Białko : 0,8 g
Sól : 0,95 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
Przygotuj klasyczną zupę grzybową w 5 minut

Krok 1
Zawartość torebki (42 g) wsyp do 750 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 minut na małym ogniu, mieszając.

Opakowanie wystarcza na 3 porcje.

Życzymy smacznego!
Przepisy Wypróbuj również grzybową:

orientalną z krewetkami

Składniki:
- 6 oczyszczonych krewetek królewskich
- 1 mała marchew
- 2 szalotki
- 2 ząbki czosnku
Na oliwie podsmaż pokrojone w kostkę szalotki, posiekany czosnek i pokrojoną w cienkie paseczki marchew. Dodaj krewetki i smaż ok. 5 min. Całość zalej przygotowaną wcześniej Zupą grzybową Kucharek.

z łososiem i koperkiem

Składniki:
- 150 g świeżego łososia bez ości
- 75 ml śmietany 36%
- ½ pęczka koperku
Do przygotowanej Zupy grzybowej Kucharek dodaj śmietanę. Łososia pokrój w kostkę, oprósz solą i smaż na oliwie przez ok. 3 minuty. Łososia ułóż na talerzach, zalej gorącą zupą i posyp posiekanym koperkiem.

z aromatycznymi grzankami

Składniki:
- 3 kromki wieloziarnistego pieczywa
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- po ½ łyżeczki Natki pietruszki i Koperku Prymat
Pieczywo pokrój w kostkę, posyp ziołami, skrop oliwą i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok. 10 min. Przygotowaną Zupę grzybową Kucharek przelej do miseczek i posyp ziołowymi grzankami.

Opis produktu

Kucharek Zupa grzybowa 42 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: