SOSY W PROSZKU

Kucharek Sos pieczeniowy jasny 28 g

Kucharek Sos pieczeniowy jasny 28 g Zobacz większe

Nazwa: Kucharek Sos pieczeniowy jasny 28 g

Ilość: 28 g

Cena 1,56 zł

Cena za kilogram 55,71 zł

1,56 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel.: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Dodatki Barwniki: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Składniki mąka pszenna
skrobia
sól
cukier
maltodekstryna
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe
warzywa suszone (1,9 %): cebula, czosnek, natka pietruszki
olej rzepakowy
papryka słodka
pieprz czarny
kurkuma
ekstrakt drożdżowy
aromaty
aromat naturalny
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
tel.: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Przygotowanie i stosowanie Przygotuj klasyczny sos pieczeniowy jasny w 1 minutę:

Krok 1
Zawartość opakowania (28 g) rozpuść w 300 ml zimnej wody i wymieszaj.

Krok 2
Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu ok. 1 minutę, energicznie mieszając.

Życzymy smacznego!
Nazwa produktu uregulowana prawnie Sos pieczeniowy jasny w proszku.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 ml produktu po przygotowaniu:
Wartość energetyczna: 119 kJ / 28 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 6,0 g
w tym cukry: 1,2 g
Białko: 0,6 g
Sól: 1,6 g
Przepisy Wypróbuj również sos:
chrzanowy z koperkiem
Składniki:
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 pęczek koperku
- 2 łyżki Chrzanu tartego Smak

Pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany w plastry czosnek podsmaż razem na oleju. Całość zalej przygotowanym Sosem pieczeniowym jasnym Kucharek, dodaj chrzan i wymieszaj. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.

orzechowy
Składniki:
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki masła
- 12 orzechów włoskich
- 1 łyżka Musztardy kremskiej Prymat

Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na maśle, a następnie dodaj pokrojony w plastry czosnek, posiekane orzechy włoskie i musztardę. Po minucie całość zalej przygotowanym Sosem pieczeniowym jasnym Kucharek. Można doprawić do smaku Papryką ostrą Prymat.

rodzynkowy z miodem
Składniki:
- 1 mała cebula
- 2 łyżki miodu
- 100 g rodzynek sułtańskich
- 100 ml czerwonego wina

Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na oleju, dodaj miód i namoczone w winie rodzynki. Po minucie zalej Sosem pieczeniowym jasnym Kucharek.

Opis produktu

Kucharek Sos pieczeniowy jasny 28 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: