W PROSZKU

Łaciate Mleko w proszku pełne 500 g

Łaciate Mleko w proszku pełne 500 g Zobacz większe

Nazwa: Łaciate Mleko w proszku pełne 500 g

Ilość: 500 g

Cena 17,90 zł

Cena za kilogram 35,80 zł

17,90 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Oddział Zakład Produkcji Mleczarskiej w Grajewie
ul. Elewatorska 13,
19-203 Grajewo
www.mlekpol.com.pl
Dodatki Składniki modyfikowane genetycznie: Nie zawiera
Składniki Zawartość tłuszczu 27%
O produkcie • dla niemowląt poniżej 12 miesięcy
• doskonałe do deserów
• wygodne opakowanie
• bardzo wydajne

Produkt to doskonały substytut dla osób stosujących dietę. Jest szczególnie wygodny w użyciu i w turystyce, może służyć jako dodatek do potraw, wypieków i koktajli.
Mleko w proszku przeznaczone dla dorosłych i dzieci powyżej 12 miesiąca życia. Szybko rozpuszcza sie w wodzie
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Adres zwrotny Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Oddział Zakład Produkcji Mleczarskiej w Grajewie
ul. Elewatorska 13,
19-203 Grajewo
www.mlekpol.com.pl
Przygotowanie i stosowanie Przygotowanie 250 ml mleka płynnego:
Do garnka do gotowania mleka odważyć 33 g mleka w proszku (lub odmierzyć 6 płaskich łyżek).
Przygotować 250 ml wody o temp. 40-50°C. Do odmierzonego mleka w proszku dodać niewielką ilość wody, rozetrzeć na jednolitą masę.
Następnie połączyć z pozostałą ilością wody.
Mieszając zagotować. Tak przygotowane mleko zawiera 3,2% tłuszczu.
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mleko w proszku pełne
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa PRODUKT NIE JEST PRZEZNACZONY DLA NIEMOWLĄT PONIŻEJ 12 MIESIĄCA ŻYCIA.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
wartość energetyczna : 2087 kJ/499 kcal
tłuszcz w tym: 27 g
- kwasy tłuszczowe nasycone : 17 g
węglowodany w tym: 38 g
- cukry : 38 g
białko : 26 g
sól : 0.80 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.:
Przepisy Przepis na każdą okazję:

Domowe wafle mleczne.

Składniki:
- 1 opakowani wafli
- 150 g masła Łaciate
- 1 szklanka cukru
- ¾ szklanki mleka Łaciate
- 2 ¼ szklanki mleka w proszku Łaciate
- 3 łyżki ciemnego kakao

Przygotowanie:
1. Masło roztapiamy. Ciągle gotując dodajemy cukier oraz mleko (płynne). Gdy składniki zaczną się gotować, zestawiamy z palnika. Odstawiamy do przestygnięcia.
2. Do przestudzonej masy dodajemy mleko w proszku oraz kakao. Dokładnie mieszamy.
3. Jednolitą masą przekładamy wafle.
4. Posmarowane wafle przygniatamy czymś ciężkim i pozostawiamy do zastygnięcia na około 3-4 godziny. Smacznego!

Dobre rady:
Jeśli chcesz przygotować wafle z białą masą - wystarczy, że pominiesz kakao. Aby przełamać słodycz wafli, środkową warstwę zastąp dżemem np. wiśniowym.

Opis produktu

Łaciate Mleko w proszku pełne 500 g

4 inne produkty w tej samej kategorii: