WARZYWA MROŻONE

Hortex Szpinak w sosie śmietanowym 450 g

Hortex Szpinak w sosie śmietanowym 450 g Zobacz większe

Nazwa: Hortex Szpinak w sosie śmietanowym 450 g

Ilość: 450 g

Cena 6,18 zł

Cena za kilogram 13,73 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

6,18 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Polski Ogród sp. z o.o.
ul. Mszczonowska 2
02-337 Warszawa
Dodatki Substancje konserwujące: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Może zawierać
Pszenica: Może zawierać



Produkt może zawierać: seler, gorczycę, jaja, mąkę pszenną
Składniki szpinak 75%
sos śmietanowy 15% (woda, śmietanka w proszku (13%), olej rzepakowy, mleko odtłuszczone w proszku, sól, skrobia kukurydziana, ekstrakty przypraw, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa)
cebula 10%
Przechowywanie Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.

Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C / 1 dzień
** -12 °C / 2 tygodnie
*** poniżej -18 °C / do daty podanej na opakowaniu

Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
Adres zwrotny Polski Ogród sp. z o.o.
ul. Mszczonowska 2
02-337 Warszawa
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania - bez rozmrażania
Garnek, patelnia: Szpinak z sosem wyłożyć do garnka lub na patelnię, dodać 1/4 szklanki wody, dusić przez około 12-15 minut od czasu do czasu mieszając. Wydłużając czas duszenia uzyskamy gęstszą konsystencję sosu.
Kraj pochodzenia UE
Nazwa produktu uregulowana prawnie Szpinak z sosem śmietanowym i cebulą. Produkt głęboko mrożony
Wartości odżywcze 100 g produktu
Wartość energetyczna : 189 kJ / 46 kcal
Tłuszcz : 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,9 g
Węglowodany : 2,2 g
w tym cukry : 1,7 g
Białko : 2,6 g
Sól : 0,6 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Podgrzewać na płycie grzejnej / palniku
Od postaci zamrożonej
bez rozmrażania
Garnek, patelnia: Szpinak z sosem wyłożyć do garnka lub na patelnię, dodać 100 ml wody, dusić przez ok. 12-15 minut od czasu do czasu mieszając. Wydłużając czas duszenia uzyskamy gęstszą konsystencję sosu.
Przepisy Przepisy Matki Natury
Calzone ze szpinakiem

Składniki:
farsz:
- Szpinak w sosie śmietanowym Hortex - 1 opakowanie
- 200 g startej mozzarelli
- 1 małe chili
- 2 łyżki masła lub oliwy
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oregano
- sos pomidorowy lub sos czosnkowy
- sól, pieprz

ciasto:
opakowanie drożdży instant
- 350 g mąki
- 250 ml mleka
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka cukru
- 1/2 łyżeczki soli


Przygotowanie:
Z podanych składników zagnieć ciasto, uformuj z niego kulę, przełóż do miski natłuszczonej oliwą, przykryj folią spożywczą i odstaw do wyrośnięcia mniej więcej na godzinę. W tym czasie przygotuj farsz. Na patelni rozgrzej masło lub oliwę, wrzuć drobno posiekane czosnek, chili i smaż chwilę. Potem dodaj szpinak i duś, aż się rozmrozi, odparuje i zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem. Gotowy - ostudź i wymieszaj ze startą mozzarellą.
Wyrośnięte ciasto podziel na równe kawałki i uformuj z nich okrągłe placki. Na środek każdego nanieś łyżkę farszu i zlep jak pierogi. Calzone ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch każdego posmaruj odrobiną sosu pomidorowego, posyp oregano i piecz ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C. Podawaj z sosem pomidorowym lub czosnkowym.

Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl

Opis produktu

Hortex Szpinak w sosie śmietanowym 450 g
Przepyszny szpinak liście z sosem śmietanowym może stanowić idealne uzupełnienie sosów, farszy oraz jako dodatek do różnego rodzaju mięs. Szpinak to nie tylko zdrowie na talerzu ale również gwarancja dobrego smaku.

30 inne produkty w tej samej kategorii: