Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Lisner Łosoś norweski wędzony plastrowany 100 g
Ilość: 90 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Lisner Poznań sp. z o.o. sp.k. ul. Strzeszyńska 38/42, 60-479 Poznań, Polska |
Zalecenia dla alergików | Ryba: Zawiera |
Składniki | 97 % łosoś atlantycki (Salmo salar)* sól *Wyhodowane w Norwegii |
O produkcie | Właściwa temperatura oraz prawidłowo przeprowadzony proces wędzenia łososia na zimno pozwalają w szczególny sposób wydobyć jego walory smakowe i odżywcze. Sprawiają, że spożywanie królewskiej ryby staje się prawdziwym kulinarnym przeżyciem. Charakterystyczny wędzarniczy zapach dymu z drzewa bukowego dopełnia smaku całości - soczystej, nadzwyczaj delikatnej, zawsze takiej samej. Wyjątkowej. Proces solenia na sucho to tradycyjna metoda uszlachetniania smaku ryby, znacznie poprawiająca strukturę mięsa i wzbogacająca o dodatkowe walory smakowe. |
Przechowywanie | Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C. Produkt rozmrożony. Nie zamrażać powtórnie. |
Adres zwrotny | Lisner Poznań sp. z o.o. sp.k. ul. Strzeszyńska 38/42, 60-479 Poznań, Polska |
Przygotowanie i stosowanie | Po otwarciu - produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia. |
Kraj pochodzenia | Norwegia |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Łosoś norweski, solony, wędzony na zimno, plastrowany, rozmrożony. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 747 kJ / 179 kcal Tłuszcz: 11 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g Węglowodany: <0,5 g w tym cukry: <0,5 g Białko: 20 g Sól: 2,9 g Kwasy tłuszczowe omega - 3: 1,79 g Możliwe naturalne odchylenia.: |
Przepisy | Sałatka ze szparagami i łososiem Składniki: - 100 g łososia Lisner - 7 szparagów marynowanych białych - 7 szparagów marynowanych zielonych - 3 jajka Sos: - 4 łyżki jogurtu naturalnego - 2 łyżki majonezu - ½ cytryny - ½ pęczka koperku - pieprz, sól do smaku Przygotowanie: szparagi kroimy na 3 równe części, jajka gotujemy na twardo i kroimy w ósemki. Plasterki łososia rwiemy na mniejsze kawałki. Następnie przygotowujemy sos. Mieszamy jogurt z majonezem, do tego dodajemy wyciśnięty sok z cytryny i posiekany koperek. Wszystko delikatnie mieszamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, a na koniec polewamy sosem. Roladki z łososia Składniki: - 100 g łososia Lisner - kilka liści świeżego szpinaku - 100 g półtłustego sera śmietankowego - 60 g jogurtu naturalnego - 1 cytryna - ½ pęczka koperku - odrobina pieprzu i cukru do smaku Przygotowanie: do sera dodajemy sok z cytryny, jogurt oraz posiekany koperek. Masę mieszamy i doprawiamy pieprzem i cukrem. Łososia kroimy na plasterki, nakładamy na nie liście świeżego szpinaku i łyżeczkę masy twarożkowej, a następnie zawijamy w rulonik. |
90 g
100 g
50 g
117 g
170 g
100 g
100 g
100 g
50 g