WĘDZONE

Lisner Łosoś norweski wędzony plastrowany 100 g

Lisner Łosoś norweski wędzony plastrowany 100 g Zobacz większe

Nazwa: Lisner Łosoś norweski wędzony plastrowany 100 g

Ilość: 90 g

Cena 23,99 zł

Cena za kilogram 266,56 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

23,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Lisner Poznań sp. z o.o. sp.k.
ul. Strzeszyńska 38/42,
60-479 Poznań,
Polska
Zalecenia dla alergików Ryba: Zawiera
Składniki 97 % łosoś atlantycki (Salmo salar)*
sól
*Wyhodowane w Norwegii
O produkcie Właściwa temperatura oraz prawidłowo przeprowadzony proces wędzenia łososia na zimno pozwalają w szczególny sposób wydobyć jego walory smakowe i odżywcze. Sprawiają, że spożywanie królewskiej ryby staje się prawdziwym kulinarnym przeżyciem. Charakterystyczny wędzarniczy zapach dymu z drzewa bukowego dopełnia smaku całości - soczystej, nadzwyczaj delikatnej, zawsze takiej samej. Wyjątkowej.

Proces solenia na sucho to tradycyjna metoda uszlachetniania smaku ryby, znacznie poprawiająca strukturę mięsa i wzbogacająca o dodatkowe walory smakowe.
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C.

Produkt rozmrożony. Nie zamrażać powtórnie.
Adres zwrotny Lisner Poznań sp. z o.o. sp.k.
ul. Strzeszyńska 38/42,
60-479 Poznań,
Polska
Przygotowanie i stosowanie Po otwarciu - produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Kraj pochodzenia Norwegia
Nazwa produktu uregulowana prawnie Łosoś norweski, solony, wędzony na zimno, plastrowany, rozmrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 747 kJ / 179 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g
Węglowodany: <0,5 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 20 g
Sól: 2,9 g
Kwasy tłuszczowe omega - 3: 1,79 g
Możliwe naturalne odchylenia.:
Przepisy Sałatka ze szparagami i łososiem

Składniki:
- 100 g łososia Lisner
- 7 szparagów marynowanych białych
- 7 szparagów marynowanych zielonych
- 3 jajka
Sos:
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- ½ cytryny
- ½ pęczka koperku
- pieprz, sól do smaku

Przygotowanie:
szparagi kroimy na 3 równe części, jajka gotujemy na twardo i kroimy w ósemki. Plasterki łososia rwiemy na mniejsze kawałki. Następnie przygotowujemy sos. Mieszamy jogurt z majonezem, do tego dodajemy wyciśnięty sok z cytryny i posiekany koperek. Wszystko delikatnie mieszamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, a na koniec polewamy sosem.

Roladki z łososia

Składniki:
- 100 g łososia Lisner
- kilka liści świeżego szpinaku
- 100 g półtłustego sera śmietankowego
- 60 g jogurtu naturalnego
- 1 cytryna
- ½ pęczka koperku
- odrobina pieprzu i cukru do smaku

Przygotowanie:
do sera dodajemy sok z cytryny, jogurt oraz posiekany koperek. Masę mieszamy i doprawiamy pieprzem i cukrem. Łososia kroimy na plasterki, nakładamy na nie liście świeżego szpinaku i łyżeczkę masy twarożkowej, a następnie zawijamy w rulonik.

Opis produktu

Lisner Łosoś norweski wędzony plastrowany 100 g
Solony na sucho Proces solenia na sucho to tradycyjna metoda uszlachetnienia smaku ryby, znacznie poprawiająca strukturę mięsa i wzbogacająca o dodatkowe walory smakowe.

18 inne produkty w tej samej kategorii: