ZDROWA ŻYWNOŚĆ

Promocje

NaturAvena Cukier kokosowy 200 g

NaturAvena Cukier kokosowy 200 g Zobacz większe

Nazwa: NaturAvena Cukier kokosowy 200 g

Ilość: 200 g

Cena 8,99 zł

Cena za kilogram 44,95 zł

8,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta NaturAvena Sp. z o.o.
ul. Raszyńska 13
05-500 Piaseczno
Zalecenia dla alergików Migdały: Może zawierać
Orzechy brazylijskie: Może zawierać
Orzechy nerkowca: Może zawierać
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Orzechy laskowe: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Orzechy włoskie: Może zawierać
Składniki cukier kokosowy 100% pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych
O produkcie Ciekawostka
Cukier kokosowy powstaje z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Posiada słodki, łagodny, karmelowy posmak i przyjemny zapach. Jest idealny do wypieków ciast, ciasteczek oraz przyrządzania deserów, gdyż nadaje im wspaniały kokosowy aromat. Wiele osób używa go do słodzenia herbaty, lemoniady czy kompotu. Uwielbiają go zwolennicy kuchni orientalnej, gdyż dopełnia smaku słodko-kwaśnym i pikantnym potrawom. Natomiast po podgrzaniu tworzy karmel o bardzo aromatycznym zapachu.
Przechowywanie W suchym i zaciemnionym miejscu.
Adres zwrotny NaturAvena Sp. z o.o.
ul. Raszyńska 13
05-500 Piaseczno
tel.: 22 711 25 17
biuro@naturavena.pl
www.naturavena.pl
Przygotowanie i stosowanie Budyń kokosowy

Składniki przepisu:
- 1/4 szklanki skrobi ziemniaczanej
- 1/3 szklanki cukru kokosowego
- 1 łyżka cukru wanilinowego
- 5 żółtek
- 500 ml kremu kokosowego

Wykonanie:
W rondelku umieść kolejno: mąkę ziemniaczaną, cukier kokosowy, cukier wanilinowy i żółtka. Następnie podgrzewając wszystko, wymieszaj. Dodawaj stopniowo krem kokosowy jednocześnie mieszając, do czasu kiedy składniki się rozpuszczą i powstanie jednolita, gładka masa. Mieszaj do czasu aż składniki zgęstnieją. Zdejmij garnek z kuchenki i zmiksuj blenderem na jednolitą masę. Przelej budyń do miseczek.
Kraj pochodzenia Indonezja
Nazwa produktu uregulowana prawnie Cukier kokosowy
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: w 100 g

Wartość energetyczna 1641 kJ/392 kcal /
Tłuszcz 1,9 g /
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g /
Węglowodany 91,9 g /
w tym cukry 88,3 g /
Białko 1,9 g /
Sól 0,58 g /

Opis produktu

Ciekawostka Cukier kokosowy powstaje z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Posiada słodki, łagodny, karmelowy posmak i przyjemny zapach. Jest idealny do wypieków ciast, ciasteczek oraz przyrządzania deserów, gdyż nadaje im wspaniały kokosowy aromat. Wiele osób używa go do słodzenia herbaty, lemoniady czy kompotu. Uwielbiają go zwolennicy kuchni orientalnej, gdyż dopełnia smaku słodko-kwaśnym i pikantnym potrawom. Natomiast po podgrzaniu tworzy karmel o bardzo aromatycznym zapachu.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 inne produkty w tej samej kategorii: