Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-03-28 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-03-29 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-03-28 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-03-29 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-03-28 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Piątek 2024-03-29 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Gellwe Konfiturex 3:1 Mieszanka żelująca do konfitur i dżemów niskosłodzonych 40 g
Ilość: 40 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Może zawierać Mleko: Może zawierać Soja: Może zawierać Może zawierać soję, mleko i zboża zawierające gluten. |
Składniki | cukier substancja żelująca: pektyny regulator kwasowości: kwas cytrynowy substancja konserwująca: sorbinian potasu |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Przygotowanie i stosowanie | Zawartość opakowania wystarczy do przygotowania konfitury lub dżemu z 1 kg owoców + 0,35 kg cukru. Sposób przygotowania: Owoce starannie umyj, wypestkuj i rozdrobnij wg uznania. 1 kg tak przygotowanych owoców wymieszaj dokładnie z zawartością 1 opakowania Konfiturexu. Owoce zagotuj ciągle mieszając. Do gotujących się owoców wsyp 350 g cukru i całość gotuj 1 minutę. Zdejmij z ognia i mieszaj przez około 1 minutę do zaniku piany lub usuń pianę. W przypadku większych kawałków owoców, całość gotuj 3 minuty. Gorącą konfiturę lub dżem nalewaj do wyparzonych stoików i szczelnie zamykaj. Układaj do góry dnem na około 5 minut. Ważne: należy przestrzegać podanej kolejności! Warto pamiętać: aby konfitury zachowały piękny kolor i wyrazisty smak (szczególnie ze słodkich owoców), należy dodać szczyptę kwasku cytrynowego Gellwe. |
Przepisy | Owoce starannie umyj, wypestkuj i rozdrobnij wg uznania. 1 kg tak przygotowanych owoców wymieszaj dokładnie z zawartością 1 opakowania Konfiturexu. Owoce zagotuj ciągle mieszając. Do gotujących się owoców wsyp 350 g cukru i całość gotuj 1 minutę. Zdejmij z ognia i mieszaj przez około 1 minutę do zaniku piany lub usuń pianę. W przypadku większych kawałków owoców, całość gotuj 3 minuty. Gorącą konfiturę lub dżem nalewaj do wyparzonych słoików i szczelnie zamykaj. Układaj do góry dnem na około 5 minut. |
350 g
500 g
30 g