ŻELUJĄCY

Gellwe Konfiturex 3:1 Mieszanka żelująca do konfitur i dżemów niskosłodzonych 40 g

Gellwe Konfiturex 3:1 Mieszanka żelująca do konfitur i dżemów niskosłodzonych 40 g Zobacz większe

Nazwa: Gellwe Konfiturex 3:1 Mieszanka żelująca do konfitur i dżemów niskosłodzonych 40 g

Ilość: 40 g

Cena 3,65 zł

Cena za kilogram 91,25 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

3,65 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Może zawierać soję, mleko i zboża zawierające gluten.
Składniki cukier
substancja żelująca: pektyny
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
substancja konserwująca: sorbinian potasu
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Przygotowanie i stosowanie Zawartość opakowania wystarczy do przygotowania konfitury lub dżemu z 1 kg owoców + 0,35 kg cukru.

Sposób przygotowania:
Owoce starannie umyj, wypestkuj i rozdrobnij wg uznania. 1 kg tak przygotowanych owoców wymieszaj dokładnie z zawartością 1 opakowania Konfiturexu. Owoce zagotuj ciągle mieszając. Do gotujących się owoców wsyp 350 g cukru i całość gotuj 1 minutę. Zdejmij z ognia i mieszaj przez około 1 minutę do zaniku piany lub usuń pianę. W przypadku większych kawałków owoców, całość gotuj 3 minuty. Gorącą konfiturę lub dżem nalewaj do wyparzonych stoików i szczelnie zamykaj. Układaj do góry dnem na około 5 minut.

Ważne: należy przestrzegać podanej kolejności!

Warto pamiętać:
aby konfitury zachowały piękny kolor i wyrazisty smak (szczególnie ze słodkich owoców), należy dodać szczyptę kwasku cytrynowego Gellwe.
Przepisy Owoce starannie umyj, wypestkuj i rozdrobnij wg uznania. 1 kg tak przygotowanych owoców wymieszaj dokładnie z zawartością 1 opakowania Konfiturexu. Owoce zagotuj ciągle mieszając. Do gotujących się owoców wsyp 350 g cukru i całość gotuj 1 minutę. Zdejmij z ognia i mieszaj przez około 1 minutę do zaniku piany lub usuń pianę. W przypadku większych kawałków owoców, całość gotuj 3 minuty. Gorącą konfiturę lub dżem nalewaj do wyparzonych słoików i szczelnie zamykaj. Układaj do góry dnem na około 5 minut.

Opis produktu

Gellwe Konfiturex 3:1 Mieszanka żelująca do konfitur i dżemów niskosłodzonych 40 g
Prawdziwe konfitury i dżemy ze wszystkich rodzajów owoców.

5 inne produkty w tej samej kategorii: