ŻELUJĄCY

Dr. Oetker Żelfix 2:1 40 g

Dr. Oetker Żelfix 2:1 40 g Zobacz większe

Nazwa: Dr. Oetker Żelfix 2:1 40 g

Ilość: 40 g

Cena 3,15 zł

Cena za kilogram 78,75 zł

3,15 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Zalecenia dla alergików Gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Składniki cukier
substancja żelująca (pektyny)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
substancja konserwująca (kwas sorbowy)
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Na 1 kg owoców + 0,5 kg cukru lub 0,75 l soku + 0,4 kg cukru

Sposób przyrządzania:
1. Odważyć 1 kg umytych, wypestkowanych i rozdrobnionych owoców lub odmierzyć 0,75 l soku.
2. Żelfix dokładnie wymieszać z owocami lub sokiem. Zagotować ciągle mieszając.
3. Dodać 0,5 kg cukru. Zagotować ponownie i gotować jeszcze 1 min. (wiśnie i owoce mniej rozdrobnione gotować 3 min.). Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany.
4. Gorącą konfiturę lub galaretkę nałożyć do słoików (do pełna) i natychmiast szczelnie zamknąć. Słoiki ułożyć na ok 5 min. dnem do góry.

Wskazówki:
- Aby zachować świeży kolor i wyostrzyć smak konfitur ze szczególnie słodkich owoców, można dodać sok z 1 cytryny lub szczyptę Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera.
- Przy przyrządzaniu konfitury z większej ilości owoców należy przyjąć proporcje: 2 kg owoców + 2 Żelfixy + 1 kg cukru. Nie zaleca się stosowania jednorazowo większej ilości składników.
- Z Żelfixem Dr. Oetkera możesz przygotować również przetwory na bazie warzyw, takich jak pomidory, papryka czy cukinia.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Środek żelujący do szybkiego przygotowania konfitur.

Opis produktu

Z Żelfixem 2:1 Dr. Oetkera szybko przygotujesz pyszne, domowe przetwory. Żelfixy Dr. Oetkera to produkty pomocnicze do gotowania dżemów, marmolad i galaretek. Weź umyte oczyszczone owoce lub sok, wsyp Żelfix i cukier, gotuj 1-2 min i przetwory gotowe. Teraz wystarczy, że przełożysz je do wyparzonych słoiczków. Dzięki tak krótkiemu gotowaniu owoce zachowają większość witamin i piękny kolor. Dla tradycjonalistów mamy Żelfix 2:1 (1 kg owoców + 0,5 kg cukru), a dla osób chcących zredukować ilość cukru Żelfix 3:1 (1 kg owoców + 350 g cukru).

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

4 inne produkty w tej samej kategorii: