ŻELUJĄCY

Dr. Oetker Żelfix 2:1 40 g

Nazwa: Dr. Oetker Żelfix 2:1 40 g

Ilość: 40 g

Cena 3,24 zł

Cena za kilogram 81,00 zł

3,24 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dodatki Zawiera: konserwanty
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać



Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Składniki cukier
substancja żelująca (pektyny)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
substancja konserwująca (kwas sorbowy)
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Na 1 kg owoców + 0,5 kg cukru lub 0,75 l soku + 0,4 kg cukru

Sposób przyrządzania:
1. Odważyć 1 kg umytych, wypestkowanych i rozdrobnionych owoców lub odmierzyć 0,75 l soku.
2. Żelfix dokładnie wymieszać z owocami lub sokiem. Zagotować ciągle mieszając.
3. Dodać 0,5 kg cukru. Zagotować ponownie i gotować jeszcze 1 min. (wiśnie i owoce mniej rozdrobnione gotować 3 min.). Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany.
4. Gorącą konfiturę lub galaretkę nałożyć do słoików (do pełna) i natychmiast szczelnie zamknąć. Słoiki ułożyć na ok 5 min. dnem do góry.

Wskazówki:
- Aby zachować świeży kolor i wyostrzyć smak konfitur ze szczególnie słodkich owoców, można dodać sok z 1 cytryny lub szczyptę Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera.
- Przy przyrządzaniu konfitury z większej ilości owoców należy przyjąć proporcje: 2 kg owoców + 2 Żelfixy + 1 kg cukru. Nie zaleca się stosowania jednorazowo większej ilości składników.
- Z Żelfixem Dr. Oetkera możesz przygotować również przetwory na bazie warzyw, takich jak pomidory, papryka czy cukinia.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Środek żelujący w proszku do szybkiego przygotowania konfitur.
Przepisy Na 1 kg owoców + 0,5 kg cukru lub 0,75 l soku + 0,4 kg cukru

Sposób przyrządzania:
1. Odważ 1 kg umytych, wypestkowanych i rozdrobnionych owoców lub odmierz 0,75 l soku.
2. Żelfix dokładnie wymieszaj z owocami lub sokiem. Zagotuj ciągle mieszając.
3. Dodaj 0,5 kg cukru. Zagotuj ponownie i gotuj jeszcze 1 min (owoce twarde i mniej rozdrobnione gotuj 3 do 5 min). Zdejmij z ognia i mieszaj do zaniku piany.
4. Gorącą konfiturę lub galaretkę nałóż do słoików (do pełna) i natychmiast szczelnie zamknij. Słoiki ułóż na ok. 5 min dnem do góry.

Wskazówki:
- Aby zachować świeży kolor i wyostrzyć smak konfitur ze szczególnie słodkich owoców, dodaj sok z 1 cytryny lub szczyptę kwasu cytrynowego Dr. Oetkera.
- Przy przyrządzaniu konfitury z większej ilości owoców przyjmij proporcje: 2 kg owoców + 2 żelfixy + 1 kg cukru. Nie zaleca się stosowania jednorazowo większej ilości składników.
- Z Żelfixem Dr. Oetkera możesz przygotować również przetwory na bazie warzyw, takich jak pomidory, papryka czy cukinia.

Opis produktu

Dr. Oetker Żelfix 2:1 40 g
Z Żelfixem 2:1 Dr. Oetkera szybko przygotujesz pyszne, domowe przetwory.

4 inne produkty w tej samej kategorii: