ZUPY

Bonduelle Zupa-krem dyniowa 400 g

Bonduelle Zupa-krem dyniowa 400 g Zobacz większe

Nazwa: Bonduelle Zupa-krem dyniowa 400 g

Ilość: 400 g

Cena 8,94 zł

Cena za kilogram 22,35 zł

8,94 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Bonduelle Polska S.A.,
ul. Puławska 303,
02-785 Warszawa
infolinia 0 801 372 032
Opłata jak za jedną jednostkę taryfikacyjną
www.bonduelle.pl
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać



Produkt może zawierać śladowe ilości selera.
Składniki dynia (50%)
marchew (40%)
cebula (10%)
Przechowywanie Chronić przed rozmrożeniem!
Produkt rozmrożony nie nadaje się do powtórnego zamrożenia!
Sposób przechowywania pod warunkiem nieprzerwania łańcucha chłodniczego: w temperaturze 0°C - +3°C: 24 godziny; w temperaturze -18°C najlepiej spożyć przed końcem: data wydrukowana na opakowaniu.
Adres zwrotny Bonduelle Polska S.A.,
ul. Puławska 303,
02-785 Warszawa
infolinia 0 801 372 032
Opłata jak za jedną jednostkę taryfikacyjną
www.bonduelle.pl
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka warzyw. Produkt głęboko mrożony: Zupa-krem dyniowa.
Wartości odżywcze produktu w 100 g
Wartość energetyczna : 120 kJ - 29 kcal
Tłuszcz : 0.2 g
w tym kwasy tłuszczowe: 0.1 g
Węglowodany : 4.8 g
w tym cukry : 3.1 g
Błonnik : 2.2 g
Białko : 0.8 g
Sól*: 0.03 g
*Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu:
Przepisy Przepis podstawowy
Składniki:
bulion warzywny - 0,5 l, opakowanie „Zupa-krem dyniowa" Bonduelle, śmietana 30% - 1 szklanka, sól, pieprz.
Przygotowanie:
1. Gotujemy bulion
2. Do gotującego się bulionu wrzucamy warzywa z opakowania i gotujemy 3 minuty
3. Dodajemy śmietanę
4. Miksujemy i doprawiamy wg uznania
Zupę można udekorować grzankami.

Zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym
Składniki:
bulion warzywny - 0,7 l, opakowanie „Zupa-krem dyniowa" Bonduelle, mleko kokosowe - sama śmietanka - 1/2 puszki, opakowanie kukurydzy Bonduelle 212 ml, pierś kurczaka - pojedyncza, cukier trzcinowy lub zwykły - łyżka, sok z cytryny - łyżka, kolendra lub szczypiorek do przyprawienia, sól, pieprz.
Przygotowanie:
1. Gotujemy bulion warzywny
2. Zawartość opakowania podsmażamy w garnku na łyżce oliwy lub masła - do 3 minut
3. Dodajemy oczyszczone i pokrojone kawałki kurczaka i razem podsmażamy
4. Dodajemy mleko kokosowe i kukurydzę
5. Całość zalewamy bulionem
6. Dodajemy cukier, sok z cytryny, doprowadzamy do wrzenia i chwilę gotujemy

Krem z pomarańczą
Składniki:
bulion warzywny - 0,5 l, opakowanie „Zupa-krem dyniowa" Bonduelle, sok pomarańczowy - 1/2 szklanki, skórka z 1/2 pomarańczy, podsmażone płatki migdałowe, gałka muszkatołowa, cynamon - szczypta, cukier trzcinowy lub zwykły, łyżka, masło lub oliwa - do smażenia, śmietana 30% - 1/3 szklanki, sól, pieprz.
Przygotowanie:
1. Gotujemy bulion warzywny
2. Zawartość opakowania podsmażamy w garnku na łyżce oliwy lub masła - do 3 minut
3. Podsmażone warzywa zalewamy bulionem
4. Dodajemy skórkę pomarańczy, sok, cukier, cynamon i gałkę muszkatołową
5. Chwilę gotujemy i na koniec dodajemy śmietanę
6. Całość miksujemy na krem i posypujemy płatkami migdałowymi

Opis produktu

Bonduelle Zupa-krem dyniowa 400 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: