ZUPY

Proste Historie Kartoflanka kociewska z golcami 450 g

Proste Historie Kartoflanka kociewska z golcami 450 g Zobacz większe

Nazwa: Proste Historie Kartoflanka kociewska z golcami 450 g

Ilość: 450 g

Cena 10,85 zł

Cena za kilogram 24,11 zł

10,85 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Zalecenia dla alergików Seler: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Składniki golce (kluski ziemniaczane) (47 %) (ziemniaki (50 %), skrobia ziemniaczana, woda, grys ziemniaczany, płatki ziemniaczane (1 %), mąka pszenna, sól)
ziemniaki podsmażane (33 %) (ziemniaki, olej słonecznikowy)
warzywa w zmiennych proporcjach (19 %) (cebula, marchew, pietruszka, seler)
mieszanka przyprawowa w saszetce (1 %) (sól, cebula, czosnek, majeranek (15 %), olej rzepakowy)
Przechowywanie Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6°C: 1 tydzień
- w temperaturze -12°C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.

Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Adres zwrotny Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Przygotowanie i stosowanie Gotowy do spożycia po obróbce termicznej.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kartoflanka kociewska z golcami. Mieszanka warzywna na zupę z golcami (kluskami ziemniaczanymi), podsmażanymi ziemniakami i mieszanką przyprawową. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu w 100 g
Wartość odżywcza produktu w porcji 150 g
% RWS* na porcję
Wartość energetyczna : 425 kJ / 102 kcal
638 kJ / 153 kcal
8 %
Tłuszcz: 1,4 g
2,1 g
3 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,1 g
0,2 g
1 %
Węglowodany : 19 g
29 g
11 %
w tym cukry : 0,9 g
1,4 g
2 %
Białko : 1,8 g
2,7 g
5 %
Sól : 0,90 g
1,4 g
23 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). :


Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od postaci zamrożonej
1. Bez rozmrażania. Kartoflankę kociewską (po uprzednim wyjęciu z opakowania saszetki z przyprawą) wsyp do około 1 litra gotującego się bulionu.
2. Gotuj około 12 minut, od czasu do czasu mieszając.
3. Pod koniec gotowania zupę dopraw przyprawą z saszetki dołączonej do opakowania.
Przepisy Kartoflanka kociewska daje wiele możliwości! Możesz ją przyrządzić tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.

Zupa czosnkowa z golcami
Upiecz czosnek w łupinie, zmiksuj z tłustą śmietaną i natką pietruszki i dodaj do zupy.

Zapiekanka chłopska z pieca
Ugotuj gęstą zupę, dodaj smażoną wieprzowinę i zapiecz w kokilkach posypanych ostrym serem.

Kolejny pomysł?
Do gotującej się zupy dodaj 150 ml żytniego zakwasu na żur, 100 ml tłustej śmietany i płaską łyżkę chrzanu.

Opis produktu

Proste Historie Kartoflanka kociewska z golcami 450 g
To innowacyjna, pierwsza taka zupa na rynku dań mrożonych! Tworząc ją, inspirowaliśmy się bogatą tradycją kulinarną Kociewia – malowniczego regionu etnograficzno-kulturowego na Pomorzu Gdańskim. Sekret naszej pożywnej i sycącej zupy, tkwi w jej unikalnej, kociewskiej recepturze. Pokrojone w kostkę i podsmażane na oleju słonecznikowym ziemniaczki oraz golce – okrągłe kluski na bazie ziemniaków, to główne składniki „Kartoflanki”. Odkryj już dziś jej niezwykłą smakowitość!

30 inne produkty w tej samej kategorii: