ZUPY

Hortex Zupa ogórkowa z koperkiem 450 g

Hortex Zupa ogórkowa z koperkiem 450 g Zobacz większe

Nazwa: Hortex Zupa ogórkowa z koperkiem 450 g

Ilość: 450 g

Cena 7,80 zł

Cena za kilogram 17,33 zł

7,80 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Zalecenia dla alergików Seler: Zawiera
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki warzywa w zmiennych proporcjach: ogórki kwaszone 40 % (ogórki, sól, przyprawy zawierające gorczycę), ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, koper 3 %
Przechowywanie Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.

Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura/okres przechowywania)
* -6 °C - 4 dni
** -12 °C - 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu

Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Adres zwrotny Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Przygotowanie i stosowanie Spożywać po obróbce termicznej
Kraj pochodzenia Produkt UE
Nazwa produktu uregulowana prawnie Zupa ogórkowa z koperkiem. Mieszanka warzywna. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna: 165 kJ / 39 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 7,4 g
w tym cukry: 1,6 g
Błonnik: 1,5 g
Białko: 1,4 g
Sól: 0,74 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować
Od postaci zamrożonej
bez rozmrażania
Garnek: Do 750 ml gorącego bulionu lub wywaru wsypać zawartość opakowania, dodać 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 10 ziarenek pieprzu. Gotować pod przykryciem ok. 15 minut. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą. Do zupy można dodać śmietanę.
Przepisy Kulinarne inspiracje Hortex
Mus z zupy ogórkowej z wędzonym pstrągiem

Składniki:
- Zupa ogórkowa Hortex - 1 opakowanie
- 150 g wędzonego fileta z pstrąga
- 2 awokado
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka majonezu
- kilka łyżeczek crème fraîche albo śmietanki 36 %
- 1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu
- sól i pieprz

Gotowe w 30 minut

Przygotowanie:
W garnku rozgrzej masło i podsmaż na nim zupę ogórkową. Następnie wlej trochę wody i pod przykryciem duś warzywa do miękkości. Ostudź. Do garnka dodaj pokrojone w kostkę awokado, zmiksuj na gładki mus, dodając sok z cytryny, śmietanę, majonez, sól i pieprz. Gotowy mus przelej do pucharków i schłodź w lodówce. Podawaj z łyżeczką crème fraîche, kawałkami wędzonego pstrąga i posypane zielonym pieprzem.

Opis produktu

Hortex Zupa ogórkowa z koperkiem 450 g

29 inne produkty w tej samej kategorii: