BULIONY

Knorr Bulion na wędzonym boczku 60 g (6 kostek)

Knorr Bulion na wędzonym boczku 60 g (6 kostek) Zobacz większe

Nazwa: Knorr Bulion na wędzonym boczku 60 g (6 kostek)

Ilość: 60 g

Cena 2,77 zł

Cena za kilogram 46,17 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

2,77 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Dodatki Substancje konserwujące: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Zawiera
Składniki sól
tłuszcz roślinny (palmowy, Shea, Sal)
wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy
skrobia
cukier
smalec wieprzowy wędzony (3,3%) (smalec, przeciwutleniacz: wyciągi z rozmarynu)
cebula
boczek wieprzowy wędzony (2%) (boczek, sól, przeciwutleniacz: wyciągi z rozmarynu)
czosnek
drożdże wędzone
liść laurowy
papryka
kurkuma
nasiona SELERA
barwnik: karmel amoniakalny
maltodekstryna
aromaty
sok z buraka czerwonego
aromat dymu wędzarniczego
Przechowywanie Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Adres zwrotny Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387
całkowity koszt połączenia:
1 impuls wg taryfy operatora
Odwiedź: www.przepisy.pl
Przygotowanie i stosowanie Podstawowy sposób przygotowania:
1 kostkę rozpuść w 0,5 litra wrzącej wody.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Bulion na wędzonym boczku
Wartości odżywcze Wartość odżywcza przygotowanego podstawowego bulionu 100 ml
1 porcji** (250 ml)
%* w porcji**
Energia: 25 kJ/5 kcal
65 kJ/15 kcal
<1%
Tłuszcz : 0,5 g
1,5 g
2%
w tym kwasy nasycone : 0,3 g
0,8 g
4%
Węglowodany : 0,3 g
0,8 g
<1%
w tym cukry : 0,1 g
0,3 g
<1%
Białko : 0,2 g
0,5 g
1%
Sól : 0,94 g
2,3 g
38%
*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:


**Opakowanie pozwala na przygotowanie 12 porcji po 250 ml (1 kostka to 2 porcje).:
Przepisy Zupa grochowa
Przygotuj:
- 0,5 kg mięsa z kurczaka lub wieprzowego
- 2 kostki Bulionu na wędzonym boczku Knorr
- 200 g łuskanego grochu
- 2 marchewki
- po 0,5 pora i selera
- 1 łyżkę mąki
- 1 cebulę
- 4 ziemniaki
- majeranek
- pieprz
- sól
- liść laurowy
- 3 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:
Dzień wcześniej namocz groch. Mięso i warzywa zalej 2 l wody i zagotuj. Dodaj 2 kostki bulionowe Knorr, pokrojone ziemniaki, przyprawy i gotuj, aż groch będzie miękki. Wyjmij warzywa i mięso. Podsmaż cebulę, dodaj mąkę - zrób zasmażkę i przełóż ją do zupy mieszając. Marchewkę i pozostałe z gotowania mięso posiekaj i dodaj do zupy. Dopraw majerankiem.

Opis produktu

Knorr Bulion na wędzonym boczku 60 g (6 kostek)
W niewielkiej kostce znajdziesz esencję smakowicie pachnącego boczku. Bulion ten świetnie sprawdzi się podczas przygotowywania takich dań jak zupa grochowa, czy bigos. Z nim ich przygotowanie będzie prostsze, a zapach boczku przyciągnie do stołu wszystkich domowników.