BULIONY

Knorr Esencja do duszonych mięs 56 g (2 sztuki)

Knorr Esencja do duszonych mięs 56 g (2 sztuki) Zobacz większe

Nazwa: Knorr Esencja do duszonych mięs 56 g (2 sztuki)

Ilość: 56 g

Cena 1,84 zł

Cena za kilogram 32,86 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

1,84 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Dodatki Nie zawiera: Barwniki sztuczne
Nie zawiera: Sztuczne konserwanty
Nie zawiera: MSG (glutaminian)
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Mleko: Zawiera



Może zawierać seler.
Składniki bulion wołowy [woda, ekstrakt wołowy (1,7%)]
sól
tłuszcz wołowy (5,4%)
ekstrakt drożdżowy
cukier
marchew (1,8%)
aromaty (w tym MLEKO)
tłuszcz palmowy
substancje żelujące: guma ksantanowa, mączka chleba świętojańskiego
syrop karmelowy
por (0,5%)
natka pietruszki
maltodekstryna
Przechowywanie Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 3 dni.
Adres zwrotny Unilever Polska Sp. z o.o.
skr. poczt. 315
00-987 Warszawa 4
"Knorr"
Infolinia: 801 109 387
całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Odwiedź: www.przepisy.pl
Przygotowanie i stosowanie Podstawowy sposób użycia: zawartość kubeczka rozpuść w 500 ml wrzącej wody.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Bulion wołowy
Wartości odżywcze Wartość odżywcza przygotowanego bulionu 100 ml
1 porcji**
%* w porcji**
Energia: 20 kJ/5 kcal
50 kJ/15 kcal
<1%
Tłuszcz : 0,4 g
1,0 g
1%
w tym kwasy nasycone : 0,2 g
0,5 g
3%
Węglowodany : 0,2 g
0,5 g
<1%
w tym cukry : 0,2 g
0,5 g
<1%
Błonnik : 0,1 g
0,3 g

Białko : 0,2 g
0,5 g
1%
Sól : 1,2 g
3,0 g
50%
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:


**Opakowanie pozwala na przygotowanie 4 porcji po 250 ml (1 kubeczek to 2 porcje):
Przepisy Bitki z karkówki z cebulą

Przygotuj:
600 g karkówki wieprzowej
1 Knorr Esencję do duszonych mięs
3 cebule, 4 łyżki mąki
1 liść laurowy
1 łyżeczkę majeranku
2-3 ziarna pieprzu i ziela angielskiego
50 ml oleju do smażenia

1. Mięso pokrój na kotlety. Rozbij je tłuczkiem i oprósz mąką. Obsmaż z obu stron na złoty kolor.
2. Cebulę pokrój w piórka i przesmaż w garnku. Dodaj przyprawy. Gdy cebula nabierze złotego koloru, wsyp pozostałą mąkę i przesmaż.
3. Dolej 600 ml wrzątku, włóż mięso i dodaj Esencję Knorr, która nada daniu wyrazistego smaku. Duś, aż mięso będzie miękkie.

Opis produktu

Knorr Esencja do duszonych mięs 56 g (2 sztuki)
Dłuższy proces duszenia często powoduje, że danie traci smak - mięso i inne składniki nie smakują tak, jak tego oczekiwaliśmy. W takiej sytuacji pomoże nam Esencja do duszonych mięs Knorr, która wzbogaci smak potrawy i dopełni go. Może być używana z każdym rodzajem mięsa. Pomoże przyrządzić zrazy z karkówki, bitki wołowe, potrawkę cielęcą, gulasz wieprzowy oraz inne ulubione dania naszych domowników.