Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Proste Historie Frytki cienkie do piekarnika 750 g
Ilość: 750 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Iglotex SA ul. Leśna 2, 83-220 Skórcz, Polska tel. (+48) 58 582 42 59 fax (+48) 58 582 43 81 www.iglotex.pl |
Zalecenia dla alergików | Seler: Może zawierać Zboża zawierające gluten: Nie zawiera Produkt może zawierać seler. |
Składniki | ziemniaki olej słonecznikowy |
O produkcie | Proste Historie to gotowanie z kilku składników połączonych w pyszne domowe danie. To wiele produktów i smacznych pomysłów na wspaniały, 3-daniowy obiad: zupę, drugie danie i deser. Prostymi Historiami dzielimy się codziennie przy wspólnym stole. Poznaj jedną z nich. |
Przechowywanie | Warunki przechowywania: - w temperaturze -6°C: 1 tydzień - w temperaturze -12°C: 1 miesiąc - w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu. Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia. |
Adres zwrotny | Iglotex SA ul. Leśna 2, 83-220 Skórcz, Polska tel. (+48) 58 582 42 59 fax (+48) 58 582 43 81 www.iglotex.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Instrukcje dotyczące przyrządzenia - Od postaci zamrożonej W piekarniku: Zamrożoną porcję frytek rozłożyć na blasze piekarnika podgrzanego uprzednio do temperatury 220°C (z funkcją termoobiegu 200°C). Piec 15-20 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. W czasie pieczenia frytki kilkakrotnie przemieszać. Gotowe w 15-20 minut W głębokim oleju: Zamrożoną porcję frytek wrzucić na głęboki olej podgrzany uprzednio do temperatury 175°C. Smażyć około 3 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. Gotowe w 3 minuty Na patelni: Zamrożoną porcję frytek wrzucić na patelnię z cienką warstwą mocno rozgrzanego oleju. Smażyć około 10-15 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. Frytki w trakcie smażenia należy obracać. Gotowe w 10-15 minut |
Kraj pochodzenia | Polska |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Frytki ziemniaczane cienkie, proste podsmażone. Produkt głęboko mrożony. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu w 100 g Wartość odżywcza produktu w porcji 150 g % RWS* na porcję Wartość energetyczna : 538 kJ/ 128 kcal 807 kJ/ 192 kcal 10 % Tłuszcz : 4,1 g 6,2 g 9 % w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,8 g 1,2 g 6 % Węglowodany : 19 g 29 g 11 % w tym cukry : 0,4 g 0,6 g 1 % Białko : 2,1 g 3,2 g 6 % Sól : 0,06 g 0,09 g 2 % * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).: Opakowanie 750 g zawiera 5 sugerowanych porcji produktu.: |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Smażyć w głębokim tłuszczu Od postaci zamrożonej W głębokim oleju: Zamrożoną porcję frytek wrzucić na głęboki olej podgrzany uprzednio do temperatury 175°C. Smażyć około 3 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. Gotowe w 3 minuty Piec w piekarniku Od postaci zamrożonej W piekarniku: Zamrożoną porcję frytek rozłożyć na blasze piekarnika podgrzanego uprzednio do temperatury 220°C (z funkcją termoobiegu 200°C). Piec 15-20 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. W czasie pieczenia frytki kilkakrotnie przemieszać. Gotowe w 15-20 minut Smażyć w płytkim tłuszczu Od postaci zamrożonej Na patelni: Zamrożoną porcję frytek wrzucić na patelnię z cienką warstwą mocno rozgrzanego oleju. Smażyć około 10-15 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. Frytki w trakcie smażenia należy obracać. Gotowe w 10-15 minut |
Przepisy | Frytki dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej. Frytki z paprykowym ajwarem i oregano Upiecz rumiane frytki, posyp oregano i podaj z gęstym sosem z papryki, pomidorów i czosnku. Ziemniaczana włoska frittata Upieczone i osuszone frytki wymieszaj z jajkami, pomidorami, salami i bazylią i wstaw do piekarnika. Kolejny pomysł? Frytkami upieczonymi na chrupiąco posyp swoją ulubioną zupę krem. |
600 g
600 g
2.00 kg
600 g
1.00 kg
750 g
750 g
750 g
450 g
1.50 kg
750 g
750 g
2.50 kg
1.00 kg
500 g
600 g
750 g
450 g
500 g
600 g
750 g