INNE DANIA GOTOWE

Hortex Mieszanka po węgiersku 450 g

Hortex Mieszanka po węgiersku 450 g Zobacz większe

Nazwa: Hortex Mieszanka po węgiersku 450 g

Ilość: 450 g

Cena 8,18 zł

Cena za kilogram 18,18 zł

8,18 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Dodatki Substancje konserwujące: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki warzywa w zmiennych proporcjach: pomidor, papryka, cukinia, cebula
Przechowywanie Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.

Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6 °C - 1 dzień
**-12 °C - 2 tygodnie
***poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu

Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Adres zwrotny Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Przygotowanie i stosowanie Spożywać po obróbce termicznej
Kraj pochodzenia Produkt UE
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka po węgiersku. Mieszanka warzywna. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna: 86 kJ / 20 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 2,8 g
w tym cukry: 2,4 g
Błonnik: 1,4 g
Białko: 1,1 g
Sól: 0,01 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Smażyć w płytkim tłuszczu
Od postaci zamrożonej
bez rozmrażania
Garnek, Patelnia: W garnku lub na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju. Wsypać zawartość opakowania i dusić na wolnym ogniu około 12 minut od czasu do czasu mieszając. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.
Przepisy Kulinarne inspiracje Hortex
Placek ziemniaczany z gulaszem i warzywami


Składniki:
- Mieszanka po węgiersku Hortex - 1 opakowanie
- 1 l bulionu drobiowego
- 500 g udźca wołowego
- 100 ml oleju rzepakowego
- 60 g mąki pszennej
- 20 g masła
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- sól, pieprz

placki ziemniaczane:
- 1 kg ziemniaków
- 100 ml oleju rzepakowego do smażenia
- 60 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 2 cebule
- 4 łyżki gęstej śmietany
- 3 ząbki czosnku
- 1 pęczek drobnego szczypiorku
- 1 łyżka suszonego majeranku
- sól, świeżo mielony czarny pieprz

Gotowe w 30 minut

Przygotowanie:
Do garnka z rozgrzanym masłem i oliwą wsyp zawartość Mieszanki po węgiersku i dobrze wymieszaj. Następnie dodaj czosnek oraz udziec pokrojony w drobną kostkę i chwilę duś. Po chwili wrzuć słodką paprykę, połącz z koncentratem pomidorowym, posól i popieprz. Tak przygotowany gulasz lekko zagęść bulionem wymieszanym z mąka i zagotuj. Tymczasem ziemniaki wraz z czosnkiem i cebulą wrzuć do malaksera i delikatnie zmiksuj. Dodaj jajko, mąkę i przyprawy. Na dużej rozgrzanej patelni smaż kolejno porcje ciasta (poruszaj patelnią, żeby ciasto równomiernie się rozłożyło). Kiedy placek stanie się od spodu przyrumieniony, odwróć go na drugą stronę (uważaj, by się nie poparzyć gorącym olejem). Po upieczeniu przełóż go na papierowy ręcznik (żeby wchłonął on nadmiar tłuszczu), a następnie nałóż na jego wierzch porcję gulaszu. Najlepiej smakuje z gęstą śmietaną i świeżo pokrojonym szczypiorkiem.

Opis produktu

Hortex Mieszanka po węgiersku 450 g

20 inne produkty w tej samej kategorii: