INNE DANIA GOTOWE

Proste Historie Placki po góralsku z cebulką 400 g

Proste Historie Placki po góralsku z cebulką 400 g Zobacz większe

Nazwa: Proste Historie Placki po góralsku z cebulką 400 g

Ilość: 400 g

Cena 7,90 zł

Cena za kilogram 19,75 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

7,90 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać mleko, seler i soję.
Składniki ziemniaki (45%)
woda
skrobia ziemniaczana
suszone ziemniaki (10%)
mąka pszenna (4%)
cebula smażona (3%) (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól)
cebula (3%)
sól
pieprz czarny
O produkcie Cudownie proste, smakowite połączenie ziemniaków i mąki pszennej to tajemnica placków rodem z Podhala. Charakteru tej potrawie dodaje także smażona cebulka. Całość, już doprawiona solą i pieprzem, za chwilę znajdzie się na Twoim stole...
Przechowywanie Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6°C: 1 tydzień
- w temperaturze -12°C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.

Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Adres zwrotny Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Przygotowanie i stosowanie Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej.
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Placki z ziemniaków i mąki pszennej, z cebulką. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze produktu w 100 g
w porcji 200 g
% RWS* w porcji
Wartość energetyczna : 642 kJ / 154 kcal
1284 kJ / 308 kcal
15%
Tłuszcz : 2,3 g
4,6 g
7%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,1 g
2,2 g
11%
Węglowodany : 29 g
58 g
22%
w tym cukry : 0,9 g
1,8 g
2%
Białko : 2,7 g
5,4 g
11%
Sól : 0,04 g
0,08 g
1%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). :


Opakowanie 400 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Instrukcje dotyczące przyrządzenia
Od postaci zamrożonej

Na suchej patelni: zamrożone placki piecz na patelni, na średnim ogniu bez dodatku tłuszczu przez około 8 minut, do zarumienienia, od czasu do czasu je obracając.

W piekarniku: rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Zamrożone placki ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia) i piecz przez około 30 minut, do zarumienienia. Placki możesz obrócić w trakcie pieczenia.

Placki możesz dodatkowo udekorować i podać z masłem czosnkowym z pietruszką.
Przepisy Placki po góralsku z kremem z pstrąga i ogórkiem
Wymieszaj ze śmietaną kawałeczki wędzonego pstrąga, ogórka i cytryny. Podaj na upieczonych plackach z kawałkiem ryby i sałatą.

Placki po góralsku z bryndzą i sosem śliwkowym
Upieczone placki posyp bryndzą i polej sosem z przetartych śliwek doprawionym przyprawą „5 smaków".

Kolejny pomysł?
Zanim zdejmiesz upieczone placki z patelni, połóż na każdym plasterek oscypka, łyżkę gęstej żurawiny i przykryj pokrywką na 2 minuty!

Opis produktu

Proste Historie Placki po góralsku z cebulką 400 g
Cudownie proste, smakowite połączenie ziemniaków i mąki pszennej to tajemnica placków rodem z Podhala. Charakteru tej potrawie dodaje także smażona cebulka. Całość, już doprawiona solą i pieprzem, za chwilę znajdzie się na Twoim stole...

21 inne produkty w tej samej kategorii: