INNE DANIA GOTOWE

FRoSTA Burgery ze szpinaku z bazylią 200 g (2 sztuki)

FRoSTA Burgery ze szpinaku z bazylią 200 g (2 sztuki) Zobacz większe

Nazwa: FRoSTA Burgery ze szpinaku z bazylią 200 g (2 sztuki)

Ilość: 200 g

Cena 9,99 zł

Cena za kilogram 49,95 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

9,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta FRoSTA sp. z o.o.,
ul. Witebska 63,
85-778 Bydgoszcz,
Polska
Tel. 52 36 06 780, (8.00-15.00)
Dodatki Nie zawiera: Barwniki
Nie zawiera: Wzmacniacze smaku
Nie zawiera: Aromaty
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Skorupiaki: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Ryba: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać śladowe ilości skorupiaków, jaj, ryb, soi, mleka, selera i gorczycy.
Składniki szpinak 33%
ziemniaki 15%
mąka z pszenicy durum
mąka pszenna
czerwona papryka
cebula
olej słonecznikowy
woda
czosnek 2%
skrobia ziemniaczana
sól
bazylia 1%
pieprz czarny
drożdże
gałka muszkatołowa
O produkcie To jest dla nas ważne:
Nasze roślinne burgery przygotowujemy z warzyw uprawianych w słońcu, na polu, a nie w szklarniach. Doprawiliśmy je bazylią, którą siekamy i mrozimy zaraz po zbiorach.
Przechowywanie Przechowując poniżej -18°C najlepiej spożyć przed końcem: patrz nadruk z boku kartonika.
Przechowywanie w domu:
* (-6°C): 4 dni; ** (-12°C): 3 tygodnie; *** (-18°C): do daty minimalnej trwałości (patrz nadruk z boku kartonika).

Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.
Adres zwrotny FRoSTA sp. z o.o.,
ul. Witebska 63,
85-778 Bydgoszcz,
Polska
Tel. 52 36 06 780, (8.00-15.00)
Przygotowanie i stosowanie Jak podać nasze burgery?
Przygotuj je w bułce lub podaj zamiast porcji warzyw czy mięsa.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Roślinne burgery na bazie szpinaku z ziemniakami i czosnkiem, doprawione bazylią, podsmażane. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza na 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 684 kJ / 163 kcal
Tłuszcz: 5,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 22,1 g
- w tym cukry: 1,8 g
Białko: 4,7 g
Sól: 1,2 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Piec w piekarniku
Od postaci zamrożonej
Piekarnik: Rozgrzej piekarnik do temperatury 230°C. Zamrożone burgery ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). Piecz przez 15 minut (z włączonym termoobiegiem 14 minut).

Smażyć w płytkim tłuszczu
Od postaci zamrożonej
Patelnia: Na średniej wielkości patelni rozgrzej 100 ml oleju. Zamrożone burgery smaż na średnim ogniu przez 8-10 minut, od czasu do czasu przewracając.

Opis produktu

FRoSTA Burgery ze szpinaku z bazylią 200 g (2 sztuki)

21 inne produkty w tej samej kategorii: