Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Fit & Easy Szpinak 200 g
Ilość: 200 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Green Factory Sp. z o.o. Zdunowo 48 09-142 Załuski |
Składniki | szpinak |
Przechowywanie | Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C. |
Adres zwrotny | Green Factory Sp. z o.o. Zdunowo 48 09-142 Załuski www.fitandeasy.pl serwiskonsumenta@green-factory.com |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Szpinak |
Wartości odżywcze | w 100 g %RWS* w 100 g wartość energetyczna : 96 kJ / 23 kcal 1% tłuszcz : <0,5 g 0% - w tym kwasy tłuszczowe nasycone : <0,1 g 1% węglowodany : 1,8 g 1% - w tym cukry : <0,5 g 0% błonnik : 1,6 g - białko : 3,1 g 6% sól : 0,10 g 2% * Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).: |
Przepisy | Risotto ze szpinakiem i pomidorami Składniki: 200 g szpinaku Fit & Easy 200 g ryżu arborio 1 duży ząbek czosnku 1 cebula 1 l bulionu warzywnego 75 g parmezanu 50 g masła 3 łyżki oliwy 125 g pomidorów koktajlowych 100 ml białego wina łyżeczka miodu sól, pieprz do smaku Cebulę kroimy na drobną kostkę i podsmażamy, na oliwie, w płaskim garnku, do momentu aż się zezłoci, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę smażymy, mieszając i uważając, żeby się nie przypalił. Następnie wsypujemy suchy ryż, delikatnie mieszamy, do momentu aż ryż zrobi się szklisty, wlewamy wino, redukujemy o połowę, a następnie wlewamy bulion, zmniejszamy ogień i gotujemy 20 min, od czasu do czasu mieszając. Umyte pomidory kroimy na cząstki i dodajemy do risotto (w połowie gotowania), na 2-3 min przed końcem dodajemy szpinak. Całość mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, miodem, dodajemy masło oraz parmezan i mieszamy do całkowitego połączenia składników. |
50 g
150 g
180 g
180 g
149 g