KUCHNIE ŚWIATA

House of Asia Listki nori prażonych alg morskich 4 sztuk

House of Asia Listki nori prażonych alg morskich 4 sztuk Zobacz większe

Nazwa: House of Asia Listki nori prażonych alg morskich 4 sztuk

Ilość: 9 g

Cena 6,94 zł

Cena za kilogram 771,11 zł

6,94 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. K.,
Pieńków 147A,
05-152 Czosnów,
Polska
www.houseofasia.pl
Składniki prażone algi morskie (Porphyra Yezoensis)
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu przez maksymalnie 2 tygodnie.
Adres zwrotny De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. K.,
Pieńków 147A,
05-152 Czosnów,
Polska
www.houseofasia.pl
Kraj pochodzenia Korea (Republika Korei)
Nazwa produktu uregulowana prawnie Listki prażonych alg morskich w arkuszach.
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa UWAGA
W opakowaniu znajduje się torebka ze środkiem pochłaniającym wilgoć. Zawartość torebki nie nadaje się do spożycia. Chronić przed dziećmi.
Wartości odżywcze w 100 g produktu
Wartość energetyczna : 1650 kJ / 391 kcal
Tłuszcz : 5,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 2,2 g
Węglowodany : 37 g
w tym cukry : 0 g
Białko : 44 g
Sól: 2,4 g
Przepisy Rolowanie sushi
1. Połóż arkusz nori na środku maty bambusowej. Nałóż ostudzony ryż na środku arkusza nori pozostawiając u góry 2 cm margines. Po 2-3 minutach arkusz nori będzie miękki i gotowy do zwijania.
2. Przy dolnej krawędzi ryż nałóż ulubione składniki.
3. Zawiń w taki sposób, aby arkusz nori zamknął ryż i składniki w środku rulonu, natomiast mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz.
4. Zrolowane sushi przekrój na 8-10 równych części.

Hosomaki 40 sztuk
100 g ryżu do sushi
25 g ogórka
25 g awokado
2 arkusze z alg morskich
Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w podłużne paski. Arkusz z alg przekrój na pół i jedną z połówek umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku algi wzdłuż dłuższego boku, pozostawiając ok. 2 cm margines na górze. Następnie umieść pokrojony w paski ogórek lub awokado. Zawijaj w taki sposób, aby arkusz z alg zamknął ryż i dodane składniki wewnątrz rulonu. Mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. Tak powstały rulonik przekrój na 10 części.

California maki 20 sztuk
160 g ryżu do sushi
1/2 awokado
4 paluszki krabowe
1/2 ogórka
2 arkusze alg morskich
2 łyżki majonezu
2 łyżki czerwonego kawioru
Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w długie cienkie paski. Arkusz z alg umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku arkusza pozostawiając ok. 2 cm margines od góry, a następnie pokryj go warstwą kawioru. Przykryj folią śniadaniową i odwróć do góry nogami - kładąc na macie ryżem do dołu. Umieść awokado, ogórek i paluszki krabowe na środku algi, posmaruj niewielką ilością majonezu i zawijaj w taki sposób, aby ryż zamknął w środku arkusz z alg i dodatki, a mata pozostała na zewnątrz. Powstałą rolkę pokrój na 10 części.

Opis produktu

House of Asia Listki nori prażonych alg morskich 4 sztuk
Algi morskie to idealne urozmaicenie prawidłowo zbilansowanej diety. Wystarczy na około 40 sztuk sushi Odpowiednie dla wegetarian i wegan.

30 inne produkty w tej samej kategorii: