KUCHNIE ŚWIATA

House of Asia Pasta Tikka Masala średnia 50 g

House of Asia Pasta Tikka Masala średnia 50 g Zobacz większe

Nazwa: House of Asia Pasta Tikka Masala średnia 50 g

Ilość: 50 g

Cena 6,25 zł

Cena za kilogram 125,00 zł

6,25 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k.
Pieńków 147 A,
05-152 Czosnów,
Polska
www.houseofasia.pl
Składniki pasta pomidorowa
cebula
imbir 18,8 %
czosnek 10 %
olej słonecznikowy
woda
nasiona kolendry mielone 3,1 %
sól
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
chili mielone
cukier
przyprawy
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Zużyć w ciągu 7 dni.
Adres zwrotny De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k.
Pieńków 147 A,
05-152 Czosnów,
Polska
www.houseofasia.pl
Kraj pochodzenia Tajlandia
Nazwa produktu uregulowana prawnie Pasta Tikka Masala.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 559 kJ / 134 kcal
tłuszcz: 6,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
węglowodany: 14 g
w tym cukry: 10 g
błonnik: 4,8 g
białko: 2,7 g
sól: 1,25 g
Przepisy Tikka Masala

Składniki
- 50 g pasty Tikka Masala
- 2 łyżki oleju
- 200 g mięsa z kurczaka pokrojonego w kostkę
- 70 ml wody
- 4 łyżki śmietanki 36 %
- 1 łyżka kolendry
- 50 g ryżu lub 1 chlebek naan

Przygotowanie
1. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż kurczaka. Dodaj pastę i podsmaż przez 3 minuty, a następnie wlej wodę i duś przez 5 minut.
2 Dodaj śmietankę, wymieszaj całość i doprowadź do wrzenia.
3 Podawaj z ugotowanym ryżem lub chlebkiem naan oraz kolendrą.

Opis produktu

House of Asia Pasta Tikka Masala średnia 50 g
Tikka masala to kremowy, aromatyczny sos na bazie imbiru i czosnku z nasionami kolendry.

30 inne produkty w tej samej kategorii: