KUCHNIE ŚWIATA

Kanokwan Pasta Pad Thai 72 g

Kanokwan Pasta Pad Thai 72 g Zobacz większe

Nazwa: Kanokwan Pasta Pad Thai 72 g

Ilość: 72 g

Cena 4,53 zł

Cena za kilogram 62,92 zł

4,53 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k.
Pieńków 147 A,
05-152 Czosnów,
Polska
www.decare.pl
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Nie zawiera
Ryba: Zawiera
Składniki cukier
szalotka 15 %
sos RYBNY 15 % (ekstrakt ANCHOIS, sól, cukier)
olej palmowy
czosnek 10 %
ocet spirytusowy
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Zużyć w ciągu 3 dni.
Adres zwrotny De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k.
Pieńków 147 A,
05-152 Czosnów,
Polska
www.decare.pl
Kraj pochodzenia Tajlandia
Nazwa produktu uregulowana prawnie Pasta Pad Thai.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 1118 kJ / 265 kcal
tłuszcz: 5,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
węglowodany: 52 g
w tym cukry: 44 g
błonnik: 0,9 g
białko: 1,8 g
sól: 4,8 g
Przepisy Pad Thai
Dla 2 osób
Czas 25 minut

Składniki:
- 100 g makaronu ryżowego o szerokości 5,7 lub 10 mm
- 50 g tofu pokrojonego w 1 cm kostkę
- 150 g surowych, obranych krewetek (i/lub kurczaka)
- 2 jajka
- 100 g kiełków z fasoli mung
- dymka do dekoracji
- 1 łyżka kruszonych orzeszków ziemnych bez soli
- 2 łyżki oleju do smażenia

1. Makaron namocz w ciepłej wodzie przez 15-20 minut. Odsącz.
2. Na patelni rozgrzej olej i usmaż tofu na lekko żółty kolor. Dodaj krewetki i smaż przez minutę.
3. Odsuń wszystkie składniki na bok patelni i na środek wbij jajka.
Pozwól im się delikatnie ściąć i delikatnie je zamieszaj. Dodaj pastę i wymieszaj wszystkie składniki.
4. Dodaj na patelnię makaron i całość smaż mieszając, do czasu aż makaron będzie ugotowany.
5. Zdejmij z ognia i dodaj kiełki, orzeszki, dymkę. Wszystko razem wymieszaj. Możesz podać z limonką i chili w płatkach.

Opis produktu

Kanokwan Pasta Pad Thai 72 g
Produkt bezglutenowy.

30 inne produkty w tej samej kategorii: