MARGARYNY

Optima Neuro Margaryna półtłusta 400 g

Obniżka! Optima Neuro Margaryna półtłusta 400 g Zobacz większe

Nazwa: Optima Neuro Margaryna półtłusta 400 g

Ilość: 400 g

NASZA CENA! 5,95 zł
do 2024-05-04

Cena za kilogram 14,88 zł

5,95 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Bunge Polska Sp. z o.o.
ul. Niepodległości 42,
88-150 Kruszwica,
Polska
Składniki woda
olej rzepakowy
tłuszcze roślinne (palmowy, kokosowy)
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, polirycynooleinian poliglicerolu)
olej z mikroalg Schizochytrium sp. bogaty w DHA i EPA (0,6%)
sól (0,5%)
substancja konserwująca (sorbinian potasu)
aromat
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
przeciwutleniacz (sól wapniowo-disodowa EDTA)
barwnik (karoteny)
witaminy (A, D)
Zawartość tłuszczu: 40%
Przechowywanie Przechowywać w lodówce w temperaturze od +4°C do +10°C.
Adres zwrotny Bunge Polska Sp. z o.o.
ul. Niepodległości 42,
88-150 Kruszwica,
Polska
Przygotowanie i stosowanie Korzystne działanie występuje w przypadku dziennego spożycia 250 mg DHA. Zalecana dzienna porcja 30 g dostarcza 20% dziennego zalecanego spożycia DHA. Zaleca się spożywanie produktu Optima Neuro jako składnika zdrowego stylu życia oraz zbilansowanej i zróżnicowanej diety.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Optima DHA Neuro Margaryna półtłusta.
Wartości odżywcze /100 g
Wartość energetyczna : 1480 kJ / 360 kcal
Tłuszcz: 40 g
w tym kwasy tłuszczowe::
- nasycone : 12 g
- jednonienasycone : 20 g
- wielonienasycone : 8 g
Węglowodany w tym: 0 g
- cukry : 0 g
Białko : 0 g
Sól : 0,5 g
Witamina A : 900 µg (113%*)
Witamina D : 7,5 µg (150%*)
*% referencyjnych wartości spożycia:

Opis produktu

Optima Neuro Margaryna półtłusta 400 g
Kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu oraz utrzymania prawidłowego widzenia. Produkt do smarowania pieczywa.

30 inne produkty w tej samej kategorii: