MARGARYNY

Promocje

Optima Neuro Margaryna półtłusta 400 g

Obniżka! Optima Neuro Margaryna półtłusta 400 g Zobacz większe

Nazwa: Optima Neuro Margaryna półtłusta 400 g

Ilość: 400 g

PROMOCJA! 4,99 zł
do 2020-07-06

stara cena oszczędzasz
7,10 zł -2,11 zł
Cena za kilogram 12,48 zł

4,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Bunge Polska Sp. z o.o.
ul. Niepodległości 42,
88-150 Kruszwica,
Polska
Składniki woda
olej rzepakowy
tłuszcze roślinne (palmowy, kokosowy)
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, polirycynooleinian poliglicerolu)
olej z mikroalg Schizochytrium sp. bogaty w DHA i EPA (0,6%)
sól (0,5%)
substancja konserwująca (sorbinian potasu)
aromat
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
przeciwutleniacz (sól wapniowo-disodowa EDTA)
barwnik (karoteny)
witaminy (A, D)
Zawartość tłuszczu: 40%
Przechowywanie Przechowywać w lodówce w temperaturze od +4°C do +10°C.
Adres zwrotny Bunge Polska Sp. z o.o.
ul. Niepodległości 42,
88-150 Kruszwica,
Polska
Przygotowanie i stosowanie Korzystne działanie występuje w przypadku dziennego spożycia 250 mg DHA. Zalecana dzienna porcja 30 g dostarcza 20% dziennego zalecanego spożycia DHA. Zaleca się spożywanie produktu Optima Neuro jako składnika zdrowego stylu życia oraz zbilansowanej i zróżnicowanej diety.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Optima DHA Neuro Margaryna półtłusta.
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: /100 g

Wartość energetyczna 1480 kJ / 360 kcal /
Tłuszcz40 g /
w tym kwasy tłuszczowe:
- nasycone 12 g /
- jednonienasycone 20 g /
- wielonienasycone 8 g /
Węglowodany w tym0 g /
- cukry 0 g /
Białko 0 g /
Sól 0,5 g /
Witamina A 900 µg (113%*) /
Witamina D 7,5 µg (150%*) /
*% referencyjnych wartości spożycia

Opis produktu

Kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu oraz utrzymania prawidłowego widzenia. Produkt do smarowania pieczywa.

30 inne produkty w tej samej kategorii: