MIESZANKI PRZYPRAW

Kucharek Smak Wiosny Przyprawa do potraw 175 g

Kucharek Smak Wiosny Przyprawa do potraw 175 g Zobacz większe

Nazwa: Kucharek Smak Wiosny Przyprawa do potraw 175 g

Ilość: 175 g

Cena 2,77 zł

Cena za kilogram 15,83 zł

2,77 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie Zdrój
Polska
Zalecenia dla alergików Seler: Zawiera
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: gorczycę, mleko (łącznie z laktozą), jaja, soję i gluten, które są używane w zakładzie.
Składniki sól
warzywa suszone 15,5%: marchew, cebula, pasternak, natka pietruszki (1,8%), liście kopru (1,6%), seler, por, szczypiorek (0,1%), kapusta, korzeń pietruszki, papryka słodka, pomidor, czosnek
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe
cukier
skrobia
pieprz czarny (0,2%)
olej rzepakowy
barwnik: ryboflawina
Przechowywanie Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym miejscu.
Adres zwrotny Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie Zdrój
Polska
tel./fax: + 48 32 / 47 33 833
www.prymatgroup.pl
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania:
Do zup, bulionów i sosów pieczeniowych dodać 1 łyżeczkę (5 g) na ¼ litra zagotować. Do dań gotowanych z mięs, warzyw i ryb oraz smażonych i grillowanych, jak również do dań podawanych na zimno (sałatki, pasty) dodawać w trakcie przygotowania potraw w ilości według własnych upodobań kulinarnych.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Przyprawa do potraw
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
wartość energetyczna : 519 kJ
wartość energetyczna : 124 kcal
tłuszcz : 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
węglowodany : 17 g
w tym cukry: 13 g
białko : 12 g
sól: 59,1 g
Przepisy Sałatka ze szparagów i wędzonego łososia

Składniki dla 4 osób:
- 200 g makaronu penne
- 300 g zielonych szparagów
- 100 g zielonego groszku w zalewie
- 100 g wędzonego łososia norweskiego
- 50 g pomidorków koktajlowych
- 2 czerwone cebule
Sos:
- 2 łyżeczki Przyprawy do potraw Kucharek Smak Wiosny
- 150 ml oliwy z oliwek
- 1 łyżka Musztardy sarepskiej Prymat
- sok z ½ cytryny

Sposób przygotowania:
Makaron ugotować i odstawić do ostygnięcia. Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki i gotować przez ok. 3 minuty we wrzącej wodzie z dodatkiem soli i cukru. Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać i odstawić na chwilę. Ugotowane szparagi pokroić na mniejsze kawałki, dodać odsączony groszek, pokrojonego w paski łososia, pokrojone na połówki pomidorki oraz pokrojone w piórka cebule. Wszystko połączyć z wystudzonym makaronem penne. Tak przygotowaną sałatkę polać przygotowanym wcześniej sosem. Można również dodać mały pęczek rukoli i całość udekorować świeżą natką pietruszki.

Więcej przepisów na: www.kucharek.pl

Tysiące przepisów znajdziesz na:
www.DoradcaSmaku.pl

Opis produktu

Kucharek Smak Wiosny Przyprawa do potraw 175 g
Aby poczuć wiosenny powiew w swojej kuchni sięgnij po Kucharka Smak Wiosny. Wyjątkowa kompozycja warzyw została wzbogacona o natkę pietruszki, szczypiorek i koperek. Nada ona Twoim zupom, sałatkom i potrawom mięsnym lekkości i subtelnego zapachu. Zaskocz swoich najbliższych przepysznym daniem przygotowanym z Kucharkiem Smak Wiosny!

30 inne produkty w tej samej kategorii: