Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Prymat Przyprawa do dziczyzny klasyczna 20 g
Ilość: 20 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, Tel.: +48/32/47 33 833, www.prymatgroup.pl |
Dodatki | Nie zawiera: Dodatek MSG |
Zalecenia dla alergików | Seler: Może zawierać Jaja: Może zawierać Mleko: Może zawierać Gorczyca: Może zawierać Orzeszki ziemne: Może zawierać Soja: Może zawierać Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne. |
Składniki | sól cebula (26,2 %) papryka słodka nasiona kolendry pieprz czarny owoc jałowca (5 %) rozmaryn chili tymianek ziele angielskie liść laurowy (3 %) kurkuma |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. |
Adres zwrotny | Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, Tel.: +48/32/47 33 833, www.prymatgroup.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Przyprawa do dziczyzny klasyczna - suszona mieszanka przyprawowa. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1035 kJ / 247 kcal Tłuszcz: 5,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g Węglowodany: 33 g w tym cukry: 12 g Białko: 7,7 g Sól: 26,6 g |
Przepisy | Comber sarni z borowikami 4 porcje, 60 min Składniki: - 600 g combra z sarny, - 100 g suchego chleba tostowego, - 200 ml oleju z pestek winogron, - 100 g rozmrożonych borowików, - 4 łyżki oleju rzepakowego, - 50 ml białego wytrawnego wina, - 400 g ugotowanych kopytek, - 100 ml śmietany 30%, - 1 łyżka masła, - 1 szklanka sosu pieczeniowego ciemnego Kucharek, - 1 pęczek natki pietruszki, - 1 pęczek szczypiorku, - 1 opakowanie Przyprawy do dziczyzny Prymat, - 1 łyżka Tymianku suszonego Prymat, - do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat. Sposób przygotowania: Oczyszczone mięso natrzeć 1/2 oleju z pestek winogron oraz przyprawą do dziczyzny i odłożyć w chłodne miejsce na ok. 4 godziny. Chleb tostowy, natkę pietruszki oraz resztę oleju z winogron zmiksować, aż powstanie zielona kruszonka. Borowiki podsmażyć na złoto na oleju rzepakowym z masłem, dodać tymianek i białe wino. Odparować. Na koniec dodać sos pieczeniowy. Śmietanę zagotować, dodać do niej kopytka i gotować aż śmietana zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem, posypać posiekanym szczypiorkiem. Comber obsmażyć z każdej strony na złoto, a następnie piec ok. 8 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Upieczony odstawić na ok. 5 min w ciepłe miejsce i obtoczyć w zielonej kruszonce. |
20 g
80 g
20 g
70 g
50 g
10 g
20 g
100 g
25 g
25 g
30 g
10 g
20 g
20 g
20 g
15 g
20 g
20 g
30 g
30 g
24 g
45 g
170 g
75 g
25 g
19 g
18 g