MIESZANKI PRZYPRAW

Kamis Przyprawa do kurczaka złocista 30 g

Kamis Przyprawa do kurczaka złocista 30 g Zobacz większe

Nazwa: Kamis Przyprawa do kurczaka złocista 30 g

Ilość: 30 g

Cena 1,94 zł

Cena za kilogram 64,67 zł

1,94 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Dodatki Nie zawiera: Dodatek MSG
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Może zawierać



Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki sól
papryka słodka - 14%
gorczyca biała
czosnek - 5,8%
kolendra
kurkuma
kozieradka - 2,4%
chili - 2%
imbir
cynamon
kmin rzymski
goździki
gałka muszkatołowa
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 636/153 (kJ/kcal)
Tłuszcz: 5,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 10 g
w tym cukry: 5,4 g
Białko: 7,9 g
Sól: 62,0 g
Przepisy Udka kurczaka w sosie żurawinowym

Składniki (dla 4 osób): 4 udka z kurczaka, 150 ml śmietanki 18%, 50 ml wytrawnego wina, 1 łyżka żurawiny lub borówki (ze słoika), olej, 4 łyżeczki przyprawy do kurczaka złocistego Kamis.

Przygotowanie:
1. Każde udko natrzyj 1 łyżeczką przyprawy i odstaw (najlepiej na noc) w chłodne miejsce.
2. Brytfankę do pieczenia oraz każde udko posmaruj olejem, wstaw do gorącego piekarnika i piecz w temp. 180°C przez ok. 1 godzinę, kilkakrotnie polewaj sosem z pieczenia.

Sos: Zlej sos z pieczenia, dodaj śmietankę, wino, żurawinę i podgrzewaj, aż sos lekko zgęstnieje (ok. 5-10 minut).

Opis produktu

Kamis Przyprawa do kurczaka złocista 30 g
Będąc w gościnie często zaglądam do kuchni gospodarzy, tropiąc ich sekretne receptury. Widziałem kurczaka pływającego w ketchupie, miodzie i mieszance korzennych przypraw, który później rozpływał się w ustach - choć podany na stół wyglądał jak przypalony. By nabrał wspaniałego aromatu i pięknego złocistego koloru wystarczyło natrzeć go mieszanką czerwonej, słodkiej papryki, chili, czosnku i kozieradki.

30 inne produkty w tej samej kategorii: