Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Prymat Kuchnie świata Przyprawa do dań kuchni włoskiej 15 g
Ilość: 15 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Prymat sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska |
Dodatki | bez dodatku glutaminianu sodu |
Zalecenia dla alergików | Seler: Może zawierać Zboża zawierające gluten: Może zawierać Jaja: Może zawierać Mleko: Może zawierać Gorczyca: Może zawierać Orzeszki ziemne: Może zawierać Sezam: Może zawierać Soja: Może zawierać Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam. |
Składniki | sól czosnek bazylia (12%) oregano cebula cząber cukier tymianek papryka słodka chili |
O produkcie | Warto wiedzieć Przyprawa jest doskonała do dań kuchni włoskiej takich jak: spaghetti, lasagne, cannelloni, pizza, tortellini, ravioli, gnocchi. Idealnie sprawdzi się do wszelkich dań na bazie pomidorów oraz dań z makaronem. |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. |
Adres zwrotny | Prymat sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska Tel.: +48/32/47 33 833 www.prymatgroup.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Spaghetti Carbonara 4 porcje, 30 min Składniki: - 600 g makaronu spaghetti, - do smaku: Sól morska Prymat. Sos: - 200 g chudego boczku, - 4 żółtka, - 400 ml śmietany 36%, - 8 suszonych pomidorów, - 2 łyżeczki oliwy z oliwek, - 4 łyżki tartego sera parmezan, - kilka listków świeżej bazylii, - 3 łyżki Przyprawy do dań kuchni włoskiej Prymat. Sposób przygotowania: W dużym rondlu rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć pokrojony w cienkie paseczki boczek. Gdy będzie lekko chrupiący, odlać część wytopionego tłuszczu i wlać połowę śmietany. Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody, od czasu do czasu mieszając. Ugotowany makaron odcedzić i dodać do boczku i śmietany. Po minucie dodać pozostałą śmietanę wymieszaną z żółtkami i połową parmezanu oraz pokrojone w paski suszone pomidory. Całość doprawić przyprawą do dań kuchni włoskiej. Stale mieszać, nie zdejmując z ognia, do momentu aż sos zacznie gęstnieć. Należy uważać, aby sos się nie zagotował. Po podaniu na talerze spaghetti posypać pozostałym parmezanem i udekorować listkami bazylii. Więcej przepisów na: www.DoradcaSmaku.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mieszanka przyprawowa do dań kuchni włoskiej - kompozycja suszonych przypraw i ziół. |
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: Wartość energetyczna : 881 kJ / 210 kcal Tłuszcz : 2,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,8 g Węglowodany : 31 g w tym cukry : 9,6 g Białko : 8,7 g Sól : 30,8 g |
Przepisy | Spaghetti Carbonara 4 porcje, 30 min Składniki: - 600 g makaronu spaghetti, - do smaku: Sól morska Prymat. Sos: - 200 g chudego boczku, - 4 żółtka, - 400 ml śmietany 36%, - 8 suszonych pomidorów, - 2 łyżeczki oliwy z oliwek, - 4 łyżki tartego sera parmezan, - kilka listków świeżej bazylii, - 3 łyżki Przyprawy do dań kuchni włoskiej Prymat. Sposób przygotowania: W dużym rondlu rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć pokrojony w cienkie paseczki boczek. Gdy będzie lekko chrupiący, odlać część wytopionego tłuszczu i wlać połowę śmietany. Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody, od czasu do czasu mieszając. Ugotowany makaron odcedzić i dodać do boczku i śmietany. Po minucie dodać pozostałą śmietanę wymieszaną z żółtkami i połową parmezanu oraz pokrojone w paski suszone pomidory. Całość doprawić przyprawą do dań kuchni włoskiej. Stale mieszać, nie zdejmując z ognia, do momentu aż sos zacznie gęstnieć. Należy uważać, aby sos się nie zagotował. Po podaniu na talerze spaghetti posypać pozostałym parmezanem i udekorować listkami bazylii. Więcej przepisów na: www.DoradcaSmaku.pl |
20 g
80 g
20 g
70 g
50 g
10 g
20 g
100 g
25 g
25 g
30 g
10 g
20 g
20 g
20 g
15 g
20 g
20 g
30 g
30 g
24 g
45 g
170 g
75 g
25 g
19 g
18 g