Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Knorr Przyprawa garam masala 15 g
Ilość: 15 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa |
Dodatki | Bez dodatku soli Produkt odpowiedni dla wegan |
Zalecenia dla alergików | Seler: Może zawierać Zboża zawierające gluten: Może zawierać Jaja: Może zawierać Mleko: Może zawierać Gorczyca: Może zawierać Soja: Może zawierać Może zawierać zboża (gluten), mleko, jaja, soję, seler i gorczycę. |
Składniki | kolendra kumin imbir (13,8%) pieprz kardamon (3,9%) cynamon (3,9%) goździki liść laurowy |
O produkcie | Mieszanka przypraw garam masala m.in. z imbirem, aromatycznym cynamonem i kardamonem to sekret dań kuchni indyjskiej. Dzięki niej potrawy mięsne i warzywne nabiorą prawdziwie oryginalnego charakteru. Odpowiedni dla wegan. |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu. |
Adres zwrotny | Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora. |
Przygotowanie i stosowanie | Kurczak Tikka masala Lista zakupów: 600 g udek z kurczaka 1 przyprawa Garam Masala Knorr 1 puszka mleczka kokosowego 1 puszka pomidorów 3 cebule szalotki 1 cytryna 3-4 goździki 5 cm imbiru 4 ząbki czosnku ½ pęczka kolendry 1 papryczka chili 1 garść płatków migdałowych 100 g jogurtu naturalnego 50 ml oleju roślinnego Sposób przygotowania: 1. Zmiksuj obrany imbir, czosnek i chili z odrobiną wody. Cebulę i kurczaka pokrój w plastry. Kurczaka oprósz obficie przyprawą Knorr. 2. Na suchej patelni upraż goździki oraz przyprawę Garam Masala Knorr. Podgrzewaj, aż zacznie intensywnie pachnieć, odstaw na bok. 3. W garnku, na oleju podsmaż cebulę i kurczaka, dodaj przygotowaną pastę oraz uprażone przyprawy. Całość zalej pomidorami oraz mleczkiem kokosowym i gotuj przez 15 minut. Opcjonalnie dopraw do smaku solą. 4. Gotowe danie podawaj posypane kolendrą, płatkami migdałów z jogurtem i cząstkami cytryny. Inspiracji i przepisów szukaj na www.przepisy.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mieszanka przypraw garam masala |
Wartości odżywcze | 100 g przyprawy Energia: 1316 kJ/315 kcal Tłuszcz : 14 g w tym kwasy nasycone : 1,5 g Węglowodany : 30 g w tym cukry : 8,3 g Błonnik : 28 g Białko : 12 g Sól : 0,18 g |
Przepisy | Kurczak Tikka masala Lista zakupów: 600 g udek z kurczaka 1 przyprawa Garam Masala Knorr 1 puszka mleczka kokosowego 1 puszka pomidorów 3 cebule szalotki 1 cytryna 3-4 goździki 5 cm imbiru 4 ząbki czosnku ½ pęczka kolendry 1 papryczka chili 1 garść płatków migdałowych 100 g jogurtu naturalnego 50 ml oleju roślinnego Sposób przygotowania: 1. Zmiksuj obrany imbir, czosnek i chili z odrobiną wody. Cebulę i kurczaka pokrój w plastry. Kurczaka oprósz obficie przyprawą Knorr. 2. Na suchej patelni upraż goździki oraz przyprawę Garam Masala Knorr. Podgrzewaj, aż zacznie intensywnie pachnieć, odstaw na bok. 3. W garnku, na oleju podsmaż cebulę i kurczaka, dodaj przygotowaną pastę oraz uprażone przyprawy. Całość zalej pomidorami oraz mleczkiem kokosowym i gotuj przez 15 minut. Opcjonalnie dopraw do smaku solą. 4. Gotowe danie podawaj posypane kolendrą, płatkami migdałów z jogurtem i cząstkami cytryny. Inspiracji i przepisów szukaj na www.przepisy.pl |
20 g
20 g
80 g
20 g
70 g
50 g
10 g
20 g
100 g
25 g
25 g
30 g
10 g
20 g
20 g
20 g
15 g
20 g
20 g
30 g
30 g
24 g
45 g
170 g
75 g
25 g
19 g