MIESZANKI PRZYPRAW

Galeo Przyprawa do kurczaka po węgiersku pikantna 16 g

Galeo Przyprawa do kurczaka po węgiersku pikantna 16 g Zobacz większe

Nazwa: Galeo Przyprawa do kurczaka po węgiersku pikantna 16 g

Ilość: 16 g

Cena 1,84 zł

Cena za kilogram 115,00 zł

1,84 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo,
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Dodatki Nie zawiera: Dodatek MSG
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Może zawierać



Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki sól
gorczyca biała
papryka słodka
chili - 8,6%
czosnek
pieprz czarny
imbir
kurkuma
kozieradka
kolendra
kmin rzymski
cynamon
goździki
aromat naturalny
gałka muszkatołowa
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo,
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna: 628/152 (kJ/kcal)
Tłuszcz: 6,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 6,7 g
w tym cukry: 5,0 g
Białko: 8,6 g
Sól: 54,5 g
Przepisy Pikantny kurczak
Danie dla 3-4 osób
Czas przygotowania: ok. 3 godz.

10 skrzydełek
2 pomidory
1/2 łyżeczki soli
1 cebula
1 zielona papryka
3 łyżki masła klarowanego
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka czosnku granulowanego Galeo
Przyprawa do kurczaka po węgiersku Galeo

Skrzydełka wymieszaj z przyprawą i 4 łyżkami oleju. Odstaw w chłodne miejsce na ok. 2 godziny. Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle. Do cebuli dodaj pokrojoną paprykę, pomidory, czosnek, sól, koncentrat. Wymieszaj i smaż 10 minut. Warzywa przełóż do naczynia żaroodpornego, na wierzchu ułóż mięso, przykryj folią aluminiową. Piecz 1 godzinę w 200°C, po 30 minutach zdejmij folię.

Opis produktu

Galeo Przyprawa do kurczaka po węgiersku pikantna 16 g
Przyprawa do kurczaka po węgiersku pikantna to mieszanka typowych dla tej kuchni składników z pikantnym chili i imbirem nadającymi daniu charakter. Doskonała do smażenia, duszenia i pieczenia mięsa. Dla uzyskania pełni smaku, mięso należy natrzeć przyprawą lub marynatą z przyprawy wymieszanej z olejem na minimum 2 godziny przed przyrządzeniem.

30 inne produkty w tej samej kategorii: