MIESZANKI PRZYPRAW

Prymat Przyprawa do rosołu zup i bulionów 30 g

Prymat Przyprawa do rosołu zup i bulionów 30 g Zobacz większe

Nazwa: Prymat Przyprawa do rosołu zup i bulionów 30 g

Ilość: 30 g

Cena 2,28 zł

Cena za kilogram 76,00 zł

2,28 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat Sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Żyto: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Może zawierać



Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto), jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Składniki marchew
cebula (25 %)
natka pietruszki
pasternak
por
liść lubczyku (10 %)
pieprz czarny
ziele angielskie (2 %)
tymianek
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat Sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Przyprawa do rosołu, zup i bulionów - suszona mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1362 kJ / 324 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 53 g
w tym cukry: 29 g
Białko: 12 g
Sól*: 0,37 g
* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.:
Przepisy Rosół królewski
6-7 porcji, 3 godz.

Składniki:
- 700 g mięsa wołowego (szponder, pręga, łata),
- 1/2 kury wiejskiej,
- 250 g włoszczyzny z kapustą,
- 1 cebula
- 200 g makaronu jajecznego,
- 1 pęczek natki pietruszki,
- 2 liście laurowe Prymat
- 5 ziaren Ziela angielskiego Prymat,
- 5 ziaren Pieprzu czarnego ziarnistego Prymat,
- szczypta Gałki muszkatołowej mielonej i Imbiru mielonego Prymat,
- 2 łyżki Przyprawy do rosołu Prymat,
- do smaku: Sól morska Prymat.

Sposób przygotowania:
Mięso wołowe i kurę opłukać, zalać dwoma litrami zimnej wody. Dodać przyprawę do rosołu, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz czarny, gałkę muszkatołową i imbir. Całość doprawić do smaku solą. Gotować na małym ogniu przez godzinę. W między czasie przygotować warzywa. Cebule obrać, przekroić na pół i przypiec na blasze lub suchej patelni. Włoszczyznę oczyścić i opłukać. Warzywa dodać do rosołu po godzinie gotowania. Pod koniec gotowania dodać kapustę. Rosół przecedzić. Podawać z ugotowanym makaronem i posiekaną natka pietruszki.

Więcej przepisów na www.DoradcaSmaku.pl

Opis produktu

Prymat Przyprawa do rosołu zup i bulionów 30 g
Warto wiedzieć: To aromatyczna mieszanka przyprawowa nadająca rosołowi i bulionom pożądany smak i aromat. Jest zawsze pod ręką, gotowa do użycia oraz, co ważne, bez dodatku soli. Pasuje do: - wywarów I bulionów - domowego rosołu - wszelkich zup Nietypowe zastosowanie: Ta mieszanka będzie idealnym dodatkiem do wegetariańskich kotlecików z soczewicy lub ciecierzycy.

30 inne produkty w tej samej kategorii: