OWOCE MROŻONE

Hortex Jagody leśne 280 g

Hortex Jagody leśne 280 g Zobacz większe

Nazwa: Hortex Jagody leśne 280 g

Ilość: 280 g

Cena 20,75 zł

Cena za kilogram 74,11 zł

20,75 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki czarne jagody
Przechowywanie Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.

Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 1 dzień
** -12 °C - 2 tygodnie
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu

Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Adres zwrotny Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania
Gotowe do spożycia po rozmrożeniu. Owoce mogą być również użyte do: ciast, lodów, bitej śmietany, galaretek, kompotów czy koktajli.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Jagody leśne. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna: 214 kJ / 51 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 9,0 g
w tym cukry: 8,9 g
Błonnik: 2,3 g
Białko: 0,8 g
Sól: 0 g
Przepisy Kulinarne inspiracje Hortex
Sernik jagodowy

Składniki:
masa serowa:
- Jagody leśne Hortex - 140 g
- 500 g sera twarogowego, trzykrotnie mielonego
- 250 g sera mascarpone
- 200 ml śmietanki kremówki
- 150 g cukru pudru
- 100 ml płynnego miodu
- 20 g żelatyny
- szczypta cynamonu
Wierzch:
- Jagody leśne Hortex - 140 g
- 100 g cukru
- sok z połowy cytryny
spód:
- 200 g ciastek typu digestive
- 70 g masła

Gotowe w 120 minut

Przygotowanie:
Ciasteczka pokrusz i połącz z roztopionym masłem. Tak powstałym ciastem wylep dno formy do tarty z wyciąganym dnem i odstaw do lodówki.
Tymczasem przygotuj masę serową. Żelatynę namocz w 4 łyżkach wody. Połowę opakowania jagód zblenduj z miodem i cynamonem, odstaw. Następnie obydwa rodzaje sera zmiksuj z cukrem pudrem i śmietanką. Namoczoną wcześniej żelatynę rozpuść w 100 ml gorącej wody i stopniowo, cały czas mieszając dodawaj do masy serowej. 2/3 masy wylej na schłodzony spód i wstaw do stężenia do lodówki. Do pozostałej wlej zblendowane wcześniej jagody i delikatnie wymieszaj. Gotową masę jagodową wylej na stężałą, białą masę serową i wstaw do lodówki, do stężenia. Na koniec pozostałe jagody przesmaż z cukrem i sokiem z cytryny, a powstałą i ostudzoną polewą polej sernik.

Opis produktu

Hortex Jagody leśne 280 g

9 inne produkty w tej samej kategorii: