MIESZANKI PRZYPRAW

Prymat Przyprawa do dziczyzny klasyczna 20 g

Prymat Przyprawa do dziczyzny klasyczna 20 g Zobacz większe

Nazwa: Prymat Przyprawa do dziczyzny klasyczna 20 g

Ilość: 20 g

Cena 1,12 zł

Cena za kilogram 56,00 zł

1,12 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Dodatki Nie zawiera: Dodatek MSG
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Składniki sól
cebula (26,2 %)
papryka słodka
nasiona kolendry
pieprz czarny
owoc jałowca (5 %)
rozmaryn
chili
tymianek
ziele angielskie
liść laurowy (3 %)
kurkuma
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Przyprawa do dziczyzny klasyczna - suszona mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1035 kJ / 247 kcal
Tłuszcz: 5,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 33 g
w tym cukry: 12 g
Białko: 7,7 g
Sól: 26,6 g
Przepisy Comber sarni z borowikami
4 porcje, 60 min
Składniki:
- 600 g combra z sarny,
- 100 g suchego chleba tostowego,
- 200 ml oleju z pestek winogron,
- 100 g rozmrożonych borowików,
- 4 łyżki oleju rzepakowego,
- 50 ml białego wytrawnego wina,
- 400 g ugotowanych kopytek,
- 100 ml śmietany 30%,
- 1 łyżka masła,
- 1 szklanka sosu pieczeniowego ciemnego Kucharek,
- 1 pęczek natki pietruszki,
- 1 pęczek szczypiorku,
- 1 opakowanie Przyprawy do dziczyzny Prymat,
- 1 łyżka Tymianku suszonego Prymat,
- do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat.

Sposób przygotowania:
Oczyszczone mięso natrzeć 1/2 oleju z pestek winogron oraz przyprawą do dziczyzny i odłożyć w chłodne miejsce na ok. 4 godziny. Chleb tostowy, natkę pietruszki oraz resztę oleju z winogron zmiksować, aż powstanie zielona kruszonka. Borowiki podsmażyć na złoto na oleju rzepakowym z masłem, dodać tymianek i białe wino. Odparować. Na koniec dodać sos pieczeniowy. Śmietanę zagotować, dodać do niej kopytka i gotować aż śmietana zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem, posypać posiekanym szczypiorkiem. Comber obsmażyć z każdej strony na złoto, a następnie piec ok. 8 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Upieczony odstawić na ok. 5 min w ciepłe miejsce i obtoczyć w zielonej kruszonce.

Opis produktu

Prymat Przyprawa do dziczyzny klasyczna 20 g
Warto wiedzieć: Przyprawa do dziczyzny podkreśla wyborny smak mięsa z dzika czy jelenia. Owoc jałowca nadaje mięsu żywiczny i intensywny aromat. Pasuje do: - dziczyzny - marynat - pieczonych mięs - pasztetów - mięsa z królika Nietypowe zastosowanie: Ta mieszanka przyprawowa nadaje się również do przyprawiania dań kuchni azjatyckiej.

30 inne produkty w tej samej kategorii: