MIESZANKI PRZYPRAW

Prymat Mieszanka do ogórków kwaszonych i małosolnych 40 g

Prymat Mieszanka do ogórków kwaszonych i małosolnych 40 g Zobacz większe

Nazwa: Prymat Mieszanka do ogórków kwaszonych i małosolnych 40 g

Ilość: 40 g

Cena 2,33 zł

Cena za kilogram 58,25 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

2,33 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
tel.: +48/32/47 33 833,
e-mail: prymat@prymat.pl
www.prymatgroup.pl
Dodatki Nie zawiera: Dodatek MSG
Nie zawiera: Barwniki
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler i orzeszki ziemne.
Składniki koper: łodygi i nasiona
czosnek
chrzan
gorczyca biała
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
tel.: +48/32/47 33 833,
e-mail: prymat@prymat.pl
www.prymatgroup.pl
Przygotowanie i stosowanie Ogórki kwaszone w ok. 20 dni
Ogórki małosolne w ok. 3 dni

Przygotuj:
- ok. 3 kg ogórków gruntowych
- sól

Opakowanie wystarczy na ok. 6 słoików 1 l

Sposób przygotowania:
1 Przygotuj zalewę, rozpuszczając sól w gorącej wodzie (1 czubata łyżka stołowa soli, tj. 20 g na każdy 1 l wody)
2 Do każdego słoja o pojemności 1 l wsyp 1 czubatą łyżkę mieszanki do ogórków (ok. 7 g).
3 Następnie ułóż w każdym ze słoi umyte ogórki i zalej wcześniej przygotowaną zalewą.
4 Ogórki kwaszone
Słoiki zakręć szczelnie zakrętką i pozostaw w chłodnym miejscu przez kilka tygodni.
Ogórki małosolne
Słoiki przykryj ściereczką i pozostaw przez 2-3 dni w temperaturze otoczenia.

Pamiętaj, że smak ogórków zależy m.in. od: temperatury, czasu przechowywania i użytych składników.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka do ogórków kwaszonych i małosolnych - suszona mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna: 1470 kJ/ 350 kcal
Tłuszcz: 6,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 45 g
w tym cukry: 14 g
Białko: 19 g
Sól: 0,23 g
Przepisy Przygotuj
- ok. 3 kg ogórków gruntowych
- sól

Sposób przygotowania:
1. Przygotuj zalewę, rozpuszczając sól w gorącej wodzie (1 czubata łyżka stołowa soli, tj. 20 g na każdy 1 l wody).
2. Do słoi o pojemności 1 l wsyp 1 czubatą łyżkę mieszanki do ogórków (ok. 7 g).
3. Następnie ułóż w każdym ze słoi umyte ogórki i zalej wcześniej przygotowaną zalewą.
4.
- ogórki kwaszone - Słoiki zakręć szczelnie zakrętką i pozostaw w chłodnym miejscu przez kilka tygodni.
- ogórki małosolne - Słoiki przykryj ściereczką i pozostaw przez 2-3 dni w temperaturze otoczenia.

Pamiętaj, że smak ogórków zależy m.in. od: temperatury, czasu przechowywania i użytych składników.

Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl

Opis produktu

Prymat Mieszanka do ogórków kwaszonych i małosolnych 40 g
Któż nie zachwyca się doskonałym smakiem ogórków kwaszonych i sezonowych ogórków małosolnych! Sekret tej kulinarnej specjalności kuchni polskiej tkwi w starannie dobranej recepturze opartej na świeżych ogórkach, odpowiednich proporcjach przypraw takich jak: chrzan, koper, gorczyca biała, czosnek oraz klasycznej zalewie solnej. Wystarczy przygotować zalewę i w łatwy sposób uzyskać smakowite ogórki.

30 inne produkty w tej samej kategorii: