Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Prymat Przyprawa do ryb i owoców morza 20 g
Ilość: 20 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, Tel.: +48/32/47 33 833, www.prymatgroup.pl |
Dodatki | Nie zawiera: Dodatek MSG |
Zalecenia dla alergików | Seler: Może zawierać Jaja: Może zawierać Mleko: Może zawierać Gorczyca: Zawiera Orzeszki ziemne: Może zawierać Soja: Może zawierać Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler i orzeszki ziemne. |
Składniki | sól cebula gorczyca biała czosnek (8 %) pomidor nasiona kolendry cukier natka pietruszki (4,3 %) regulator kwasowości: kwas cytrynowy pieprz czarny (2 %) nasiona kopru kurkuma imbir pieprz biały majeranek bazylia cząber |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. |
Adres zwrotny | Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, Tel.: +48/32/47 33 833, www.prymatgroup.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Przyprawa do ryb i owoców morza - suszona mieszanka przyprawowa. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 919 kJ / 218 kcal Tłuszcz: 5,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 27 g w tym cukry: 15 g Białko: 8,5 g Sól: 38,9 g |
Przepisy | Smażony halibut ze szpinakiem 4 porcje, 45 min Składniki: - 800 g filetu z halibuta ze skórą, - 600 g świeżego szpinaku baby, - 1 pęczek szczypiorku, - 3 cebule szalotki, - 100 ml białego wytrawnego wina, - 50 ml śmietany 36%, - 50 g kaparów, - 50 ml Rosołu z kury Kucharek, - 100 ml oleju rzepakowego, - 7 łyżek masła, - 50 ml wody, - 3 łyżeczki Przyprawy do ryb Prymat, - 1/2 łyżeczki Czosnku suszonego Prymat, - szczypta Gałki muszkatołowej mielonej Prymat. Sposób przygotowania: Rybę oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Doprawić przyprawą do ryb. Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju, podlać winem i zredukować płyn o połowę. Dodać rosół z kury, śmietanę, kapary i gotować, aż sos zgęstnieje. W rondlu przygotować emulsję z wody i 6 łyżek masła, doprawić czosnkiem i gałką muszkatołową. Do emulsji dodać umyty szpinak i gotować około 10 min. Halibuta smażyć od strony skóry, aż się zrumieni. Dodać łyżkę masła i obrócić rybę. Zdjąć z ognia i dusić jeszcze przez około 5 min. Halibuta podawać na aromatycznym szpinaku, polać sosem kaparowym i posypać pokrojonym szczypiorkiem. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl |
20 g
80 g
20 g
70 g
50 g
10 g
20 g
100 g
25 g
25 g
30 g
10 g
20 g
20 g
20 g
15 g
20 g
20 g
30 g
30 g
24 g
45 g
170 g
75 g
25 g
19 g
18 g