MIESZANKI PRZYPRAW

Prymat Przyprawa do ryb i owoców morza 20 g

Prymat Przyprawa do ryb i owoców morza 20 g Zobacz większe

Nazwa: Prymat Przyprawa do ryb i owoców morza 20 g

Ilość: 20 g

Cena 1,66 zł

Cena za kilogram 83,00 zł

1,66 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Dodatki Nie zawiera: Dodatek MSG
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler i orzeszki ziemne.
Składniki sól
cebula
gorczyca biała
czosnek (8 %)
pomidor
nasiona kolendry
cukier
natka pietruszki (4,3 %)
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
pieprz czarny (2 %)
nasiona kopru
kurkuma
imbir
pieprz biały
majeranek
bazylia
cząber
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Przyprawa do ryb i owoców morza - suszona mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 919 kJ / 218 kcal
Tłuszcz: 5,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 27 g
w tym cukry: 15 g
Białko: 8,5 g
Sól: 38,9 g
Przepisy Smażony halibut ze szpinakiem
4 porcje, 45 min

Składniki:
- 800 g filetu z halibuta ze skórą,
- 600 g świeżego szpinaku baby,
- 1 pęczek szczypiorku,
- 3 cebule szalotki,
- 100 ml białego wytrawnego wina,
- 50 ml śmietany 36%,
- 50 g kaparów,
- 50 ml Rosołu z kury Kucharek,
- 100 ml oleju rzepakowego,
- 7 łyżek masła,
- 50 ml wody,
- 3 łyżeczki Przyprawy do ryb Prymat,
- 1/2 łyżeczki Czosnku suszonego Prymat,
- szczypta Gałki muszkatołowej mielonej Prymat.

Sposób przygotowania:
Rybę oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Doprawić przyprawą do ryb. Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju, podlać winem i zredukować płyn o połowę. Dodać rosół z kury, śmietanę, kapary i gotować, aż sos zgęstnieje. W rondlu przygotować emulsję z wody i 6 łyżek masła, doprawić czosnkiem i gałką muszkatołową. Do emulsji dodać umyty szpinak i gotować około 10 min. Halibuta smażyć od strony skóry, aż się zrumieni. Dodać łyżkę masła i obrócić rybę. Zdjąć z ognia i dusić jeszcze przez około 5 min. Halibuta podawać na aromatycznym szpinaku, polać sosem kaparowym i posypać pokrojonym szczypiorkiem.

Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl

Opis produktu

Prymat Przyprawa do ryb i owoców morza 20 g
Warto wiedzieć: Ta mieszanka przyprawowa idealnie komponuje się z rybami i podkreśla ich smak. Można ją dodać do panierki, zamarynować w niej rybę lub posypać ją tuż przed obróbką termiczną. Pasuje do: - ryb smażonych, pieczonych i grillowanych - rybnych pulpecików - ryby po grecku Nietypowe zastosowanie: Tę mieszankę przyprawową można także wykorzystać do przyrządzenia zupy rybnej.

30 inne produkty w tej samej kategorii: