PRZYPRAWY JEDNORODNE

Prymat Kmin rzymski mielony 15 g

Prymat Kmin rzymski mielony 15 g Zobacz większe

Nazwa: Prymat Kmin rzymski mielony 15 g

Ilość: 15 g

Cena 1,38 zł

Cena za kilogram 92,00 zł

1,38 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kmin rzymski mielony.
Przepisy Gulasz wołowy z kaszą jęczmienną
4 porcje, 60 min

Składniki:
- 600 g mięsa wołowego,
- 3 białe cebule,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 puszka krojonych pomidorów pelati,
- 2 czerwone papryki,
- 1 zielona papryka,
- 500 ml Rosołu wołowego Kucharek,
- 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina,
- 200 g kaszy jęczmiennej,
- 1 pęczek natki pietruszki,
- olej rzepakowy,
- 1 łyżka Kminu rzymskiego mielonego Prymat,
- po 2 łyżeczki Majeranku suszonego, Papryki słodkiej mielonej Prymat,
- do smaku: Pieprz czarny grubo mielony, Sól morska Prymat.

Sposób przygotowania:
Cebule posiekać w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, papryki pokroić w cienkie paski. Mięso umyć i oczyścić oraz pokroić na małe kawałki. Do rondla z rozgrzanym olejem rzepakowym wrzucić cebulę, czosnek i zeszklić. Następnie dodać mięso i dusić pod przykryciem. Do garnka dołożyć pokrojone papryki, pomidory pelati z zalewą, rosół i przyprawy. Dodać wino i całość dusić na wolnym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie. Gulasz doprawić do smaku, posypać listkami natki pietruszki. Podawać z ugotowaną kaszą jęczmienną.

Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl

Opis produktu

Prymat Kmin rzymski mielony 15 g
Warto wiedzieć: Kmin rzymski mielony inaczej zwany kuminem ma gorzkawy i korzenny smak oraz charakterystyczny intensywny aromat. Pasuje do: - jagnięciny - drobiu, - ciemnych sosów - ryb - dań z ryżu Nietypowe zastosowanie: Kmin rzymski mielony to interesujący dodatek do domowego pieczywa.

30 inne produkty w tej samej kategorii: