Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-05-01 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Poniedziałek 2024-05-06 |
||||||
Wtorek 2024-05-07 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-05-01 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Poniedziałek 2024-05-06 |
||||||
Wtorek 2024-05-07 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-05-01 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Poniedziałek 2024-05-06 |
||||||
Wtorek 2024-05-07 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Mlekovita Ser Mozzarella maxi 250 g
Ilość: 250 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | SM MLEKOVITA, ul. Ludowa 122 18-200 Wysokie Mazowieckie, Polska www.mlekovita.com.pl |
Zalecenia dla alergików | Mleko: Zawiera |
Składniki | Składniki sera: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej Składniki zalewy: woda, sól |
Przechowywanie | Przechowywać w temperaturze od +2ºC do +8ºC. |
Adres zwrotny | SM MLEKOVITA, ul. Ludowa 122 18-200 Wysokie Mazowieckie, Polska www.mlekovita.com.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Ser niedojrzewający w zalewie. |
Wartości odżywcze | w 100 g w porcji 50 g (2 plastry) %RWS* w 50 g Wartość energetyczna : 1018 kJ / 245 kcal 510 kJ / 123 kcal 6% Tłuszcz : 19 g 9,5 g 14% w tym kwasy nasycone : 12 g 6,2 g 31% Węglowodany : 1,5 g 0,8 g 0% w tym cukry : 1,5 g 0,8 g 1% Białko : 17 g 8,5 g 17% Sól : 1,0 g 0,50 g 9% *Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).: Opakowanie zawiera 5 sugerowanych porcji sera.: |
Przepisy | Makaron zapiekany z Mozzarellą Składniki: - makaron (muszelki lub rurki), - opakowanie sera Mozzarella maxi z Mlekovity, - 1 łyżka oliwy, sól; na sos: - pomidory z puszki, - 3 łyżki oliwy, - 2 ząbki czosnku, - 1 łyżeczka świeżej, posiekanej bazylii, - pieprz cayenne, sól. Wykonanie: Makaron gotujemy al dente w posolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Po ugotowaniu odcedzamy. Mozzarellę kroimy w kostkę. Przygotowujemy sos: czosnek obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy. Dodajemy pomidory wraz z zalewą, bazylię, pieprz cayenne, solimy i dusimy na małym ogniu pod przykryciem 10 min. Naczynie żaroodporne smarujemy resztą oliwy i układamy w nim warstwami: makaron (który polewamy sosem) oraz mozzarellę. Zapiekamy ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do temp. 220°C. |
100 g
100 g
270 g
270 g
270 g
100 g
125 g
100 g
200 g
100 g
125 g
200 g
125 g
220 g
150 g
125 g
150 g
150 g
125 g