SÓL

Prymat Sól peklowa drobnoziarnista 50 g

Obniżka! Prymat Sól peklowa drobnoziarnista 50 g Zobacz większe

Nazwa: Prymat Sól peklowa drobnoziarnista 50 g

Ilość: 50 g

NASZA CENA! 0,91 zł
do 2024-03-09

Cena za kilogram 18,20 zł

0,91 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Składniki sól
azotyn sodu E 250
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Przygotowanie i stosowanie Zastosowanie: przeznaczona do peklowania mięsa na sucho lub w solance. Po peklowaniu mięso powinno być poddane obróbce termicznej. Sól peklowa nie jest przeznaczona do bezpośredniego spożycia.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Azotynowa sól peklowa, drobnoziarnista.
Przepisy Sposób przygotowania:

Peklowane mięso:
2,5 kg, 10 dni

50 g Soli peklowej Prymat rozpuścić w 0,5 l przegotowanej i wystudzonej wody, dodać przyprawy według własnego uznania (Pieprz czarny ziarnisty, Liść laurowy, Ziele angielskie Prymat, świeży czosnek). Tak przygotowanym roztworem zalać 2,5 kg mięsa ściśle ułożonego w naczyniu. Co dwa dni obrócić mięso w solance w celu lepszego przepeklowania. Peklować przez 10 dni w temperaturze 2-6°C. Przed wędzeniem mięso opłukać z solanki.

Peklowana kiełbasa:
1 kg, 24 godz.

Do peklowania kiełbas białych, surowych lub parzonych: na 1 kg farszu kiełbasianego (zmielonego mięsa) dodać 17-20 g (ok. 4 płaskie łyżeczki) Soli peklowej Prymat. Do peklowania kiełbas wędzonych: na 1 kg farszu kiełbasianego dodać 15-17 g (ok. 3 płaskie łyżeczki) Soli peklowej Prymat. Czas peklowania farszów kiełbasianych wynosi 24 godziny w temperaturze 2-6°C.

Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl

Opis produktu

Prymat Sól peklowa drobnoziarnista 50 g
Warto wiedzieć Sól peklowa jest doskonała do wyboru domowych wędlin i kiełbas. Służy do przyrządzania różnego rodzaju mięs, np. wieprzowiny, dziczyzny czy drobiu. Dzięki peklowaniu mięso staje się wyjątkowo soczyste i kruche.

30 inne produkty w tej samej kategorii: