SOSY W PROSZKU

Kucharek Sos grzybowy 28 g

Kucharek Sos grzybowy 28 g Zobacz większe

Nazwa: Kucharek Sos grzybowy 28 g

Ilość: 28 g

Cena 1,75 zł

Cena za kilogram 62,50 zł

1,75 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
tel.: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać: jaja, soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Składniki mąka pszenna
skrobie
mleko odtłuszczone w proszku (zawiera laktozę)
sól
śmietanka w proszku (zawiera mleko, laktozę)
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe
grzyby (3,5 %): pieczarka, borowik, podgrzybek
cukier
czosnek (1,9 %)
olej rzepakowy
cukier palony
aromaty
cebula
natka pietruszki (0,35 %)
ekstrakty drożdżowe
pieprz biały
pieprz czarny
tymianek
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
tel.: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Sos grzybowy w proszku.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 ml produktu po przyrządzeniu:
Wartość energetyczna: 134 kJ / 32 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 5,6 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 1,2 g
Sól: 0,84 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować
Od temperatury otoczenia
Przygotuj klasyczny sos grzybowy w 3 minuty

Krok 1
Zawartość opakowania (28 g) rozpuść w 300 ml zimnej wody i wymieszaj.

Krok 2
Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu ok. 3 minuty, energicznie mieszając.

Życzymy smacznego!
Przepisy Wypróbuj również sos:

Z suszonymi pomidorami
Składniki:
- 1 cebula, 2 ząbki czosnku
- 200 g świeżych lub mrożonych grzybów leśnych
- 2 łyżki tartego sera pleśniowego
- 3 łyżki oleju, 200 ml śmietany kremówki
- 1 łyżka kaparów Smak, 6 suszonych pomidorów Smak

Cebulę pokrój w kostkę, czosnek w plastry i razem z grzybami podsmaż na oleju. Po kilku minutach całość zalej przygotowanym Sosem grzybowym Kucharek. Następnie dodaj starty ser pleśniowy, pokrojone w plastry suszone pomidory i kapary. Na koniec wlej śmietanę i gotuj kilka minut.

Chardonaise
Składniki:
- 1 cebula, 2 ząbki czosnku
- 6 pieczarek, 200 ml śmietany kremówki
- 1/2 szklanki wytrawnego białego wina Chardonaise
- 1 łyżka musztardy francuskiej Prymat
- 1 łyżka kaparów Smak
- 1 łyżka masła klarowanego
- 1 pęczek posiekanego koperku

Na maśle podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek i pieczarki pokrojone w plastry. Po kilku minutach dodaj musztardę i wino. Po minucie całość zalej przygotowanym Sosem grzybowym Kucharek. Na koniec dodaj śmietanę, kapary i posiekany koperek.

Opis produktu

Kucharek Sos grzybowy 28 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: