ŻELUJĄCY

Gellwe Konfiturex 2:1 Środek żelujący do konfitur i dżemów 40 g

Gellwe Konfiturex 2:1 Środek żelujący do konfitur i dżemów 40 g Zobacz większe

Nazwa: Gellwe Konfiturex 2:1 Środek żelujący do konfitur i dżemów 40 g

Ilość: 40 g

Cena 4,49 zł

Cena za kilogram 112,25 zł

4,49 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4,
32-080 Zabierzów
Zalecenia dla alergików Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Może zawierać
Składniki cukier
substancja żelująca: pektyny
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
substancja konserwująca: sorbinian potasu
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4,
32-080 Zabierzów
Przygotowanie i stosowanie Zawartość opakowania wystarczy do przygotowania konfitury lub dżemu z 1 kg owoców + 1/2 kg cukru.
Sposób przyrządzania:
Owoce starannie umyć, wypestkować i rozdrobnić wg uznania. 1 kg tak przygotowanych owoców wymieszać dokładnie z zawartością 1 opakowania Konfiturexu. Owoce zagotować ciągle mieszając. Do gotujących się owoców wsypać 1/2 kg cukru i całość gotować 1 minutę. Zdjąć z ognia i mieszać przez około 1 minutę do zaniku piany lub usunąć pianę. W przypadku większych kawałków owoców, całość gotować 3 minuty. Gorącą konfiturę lub dżem nalewać do wyparzonych stoików i szczelnie zamykać. Układać do góry dnem na około 5 minut.
Ważne: należy przestrzegać podanej kolejności!
Warto wiedzieć: aby zachowały piękny kolor i wyrazisty smak (szczególnie ze słodkich owoców), należy dodać szczyptę kwasu cytrynowego Gellwe.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Środek żelujący do konfitur i dżemów

Opis produktu

Prawdziwe konfitury i dżemy ze wszystkich rodzajów owoców.

3 inne produkty w tej samej kategorii: